Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tóth Bertalan: Az MSZP zéró toleranciát hirdet a korrupcióval szemben

Ez a cikk több mint 4 éves.

A rabszolgatörvény benyújtásának közelgő évfordulójára emlékező sajtótájékoztatón jelentette be Tóth Bertalan, az MSZP elnöke,

hogy ma a rabszolgatörvény eltörléséről szóló törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek.

Tóth jelezte: már most látszik, hogy egyes cégek az év végéhez közeledve tervezik, hogy élnek a rabszolgatörvény adta lehetőséggel, hogy túldolgoztassák munkavállalóikat.

Egyben felkérte a többi ellenzéki pártot arra, hogy támogassák a benyújtandó törvényjavaslatot.

„Akadályozzuk meg, hogy ez a törvény bárhol, bármilyen cégnél alkalmazásra kerüljön” – fogalmazott.

Az MSZP elnöke arra is emlékeztetett, hogy egy évvel ezelőtt az eme törvény elleni tiltakozás kovácsolta olyan egységbe az ellenzéket, amely aztán idén ősszel sok helyen sikerrel vette fel a versenyt a kormánypártokkal, és amelynek lendülete 2022-ig is ki fog tartani.

És itt némileg váratlanul Tóth Bertalan másik témába vágott: közölte, hogy a Magyar Szocialista Párt minden olyan lépés ellen, amely ennek az egységnek a megbontásáról szól, a leghatározottabban fel fog lépni.

Ezzel kapcsolatban rögvest jelezte is, hogy az MSZP elnöksége egyhangúlag úgy határozott, hogy azt a két budafoki szocialista képviselőt, akikről tegnap a sajtó írta meg, hogy az önkormányzat alakuló ülésén a Fidesszel szavaztak,

azonnali hatállyal felfüggesztik, Tóth pedig kezdeményezi a pártból való kizárásukat.

Az MSZP egyébként tegnap még „csak” mandátumaik visszaadására, valamint kilépésre szólította fel a renitens tagokat.

Az MSZP elnöke szerint „megengedhetetlen, hogy ilyen szinten becsapják a képviselők azt a közösséget, amihez korábban tartoztak”, az ellenzéki pártokat, akikkel egységben tudtak mandátumot szerezni, és azokat a választókat is, akik szavazatukkal segítették, hogy ők önkormányzati képviselők legyenek.

Tóth egyébként hozzátette azt is, hogy hasonló elgondolás mentén zárták ki október végén Lackner Csaba kispesti képviselőt is a pártból (aki azonban mandátumát ettől függetlenül sem adta vissza, sőt, egy adott ponton, állítólag véletlenül még bizottsági alelnöknek is megválasztotta a testület). Lacknerről egyébként ma is írt a Magyar Nemzet, újabb hangfelvételeket téve közzé, amelyeken erősen korrupciószagú ügyek kerülnek – újfent – említésre.

Tóth Bertalan a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a jövőben minden olyan ügyben, ahol felmerül a korrupció gyanúja, a leghatározottabban fognak eljárni, így bejelentette:

az MSZP zéró toleranciát hirdet a korrupcióval szemben.

A sajtótájékoztatót itt lehet újra megnézni:

Címlapkép: MTI/Kovács Attila