Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az MSZP mandátumaik visszaadására és a párt otthagyására szólította fel renitens budafoki képviselőit

Ez a cikk több mint 4 éves.

Frissítés, 19:56

Az MSZP Facebook oldalán szállt bele két budafoki képviselőjébe, akik a Fidesszel együtt szavaztak, a posztot az alább olvashatjátok:

A párt mandátumaik visszaadására, valamint kilépésre szólította fel a renitens tagokat.

Korábban írtuk:

A budafoki önkormányzat csütörtökön tartotta alakuló ülését, melyen többek között személyi döntéseket is hozott a testület, mégpedig oly módon, hogy az

MSZP két képviselője a Fidesszel együtt szavazott

– írja a 24.hu.

A Momentum politikusa, Havasi Gábor Facebook posztban ment neki a helyi szocialistáknak, akik az ellenzéki egységet már az önkormányzat alakuló ülésén sikeresen felrúgták.

Mint a volt polgármester-jelölt írja,

„A Magyar Szocialista Párt XXII. kerületi képviselői hatalomért és pénzért elárulták szavazóikat és a teljes ellenzéket. A Fidesszel együtt megszavaztak egy olyan napirendet a helyi alakuló ülésen, és több olyan javaslatot, amelyet Karsay Ferenc polgármester önkényesen, az ellenzéki képviselők akarata ellenére nyújtott be. A többség biztosításáért cserébe az MSZP helyi politikusa, Dankóné Hegedűs Jolán megkapta az alpolgármesteri pozíciót, és kaptak egy bizottsági elnöki helyet is.

Felszólítom az MSZP-t, hogy azonnal zárja ki tagjai sorából a két képviselőt! Felszólítom Dankóné Hegedűs Jolánt és Daróczi Károlyt, hogy azonnal adják vissza mandátumukat! Nem arra kaptak felhatalmazást, hogy a következő öt évben a Fidesszel szövetkezzenek, ezzel méltatlanná váltak tisztségükre!”

Budafokon az a faramuci helyzet állt elő, hogy a képviselő-testület többsége ellenzéki, azonban maradt a fideszes Karsay Ferenc a kerület polgármestere, a választások óta eltelt időszak pedig a politikai oldalak közötti egyeztetés jegyében telt.

Ez azonban nem volt különösebben sikeres, mivel az ellenzék két alpolgármesteri pozíciót követelt, ehhez képest a Fidesz csak egyet ajánlott nekik, az erről való döntést pedig az ellenzék úgy kívánta meggátolni, hogy leveteti a napirendi pontot, amihez meg is volt a többsége.

Vagyis, csak lett volna, hisz mint ahogy az a fentiekből kiderült, az MSZP helyi képviselői megelégedtek azzal, hogy egyikük alpolgármester lesz, így a napirendi pont levételét leszavazták, a személyi döntéseket pedig a kormánypárttal karöltve megszavazták.

A Demokratikus Koalíció már reagált a történtekre. Közleményük szerint

„Budafokon ellenzéki többségű testület alakult a választásokat követően, azonban fideszes polgármester irányítja a kerületet. A mai napon a Fidesz és az MSZP szavazataival kinevezték alpolgármesterré Dankóné Hegedűs Jolánt, az MSZP kerületi elnökét. A DK, a Momentum és a Jobbik képviselői nem vettek részt a szavazáson, mert az az ellenzéki pártok előzetes megállapodásával ellentétes volt.”

via 24.hu