Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Még egy politikusa hagyja ott az MSZP-t: Trippon Norbert a Demokraktikus Koalícióban folytatja tovább

Ez a cikk több mint 4 éves.

Botka László, Szeged újra megválasztott polgármestere után most újabb politikus hagyta ott az MSZP-t: Trippon Norbert, a főképp Újpesten aktív képviselő a DK-hoz igazol át, tudta meg a Magyar Hang. Trippon döntését tegnap jelentett be, az alakulófélben lévő, IV. kerületi képviselő-testületben így már a Demokratikus Koalícióhoz fog beülni.

Trippon azt nyilatkozta a Magyar Hangnak: egy hosszabb folyamat érett be mostanra, úgy érzi, a DK az a párt, amelynek víziójával és programjával azonosulni tud, emellett kiemelte a párt által képviselt Európai Egyesült Államok koncepcióját.

„Az ideológia mellett emberi kapcsolatok is kötnek a DK-hoz”

– mondta, majd hozzátette: reméli, hogy az MSZP-ben a barátságai azért megmaradnak. Nem érzi azt, hogy rivális párthoz igazolna át, szerinte az ellenzéki oldalon a DK szövetségesük.

Trippon Nobert egészen 1998 óta volt tagja az MSZP-nek, 2002-től önkormányzati képviselőként tevékenykedett Újpesten, 2007 és 2010 között a kerület alpolgármestere is volt, a 2014-es önkormányzati választásokon a párt polgármesterjelöltje is volt. A mostani választásokon az ellenzéki összefogás támogatásával, egyéni jelöltként indult el, meg is nyerte körzetét.

Botka László hasonlóan keretezte kilépését, mint Trippon: a polgármester a hét elején azt nyilatkozta, hogy már régóta, két éve érlelődött benne a döntés, azért várta meg a tavalyi országgyűlési és az idei önkormányzati választásokat, mert nem akarta a kampányidőszakokban ezzel tematizálni a közbeszédet.

Frissítés, 13.10

Trippon ma délután a Demokratikus Koalíció szóvivője, Barkóczi Balázs társaságában számolt be a váltás okairól, a tájékoztatót a Mérce élőben is közvetítette: