Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Két ellenzéki önkormányzati képviselő eredményét újra megtámadták a kormánypárti vezetésű Kőbányán

Ez a cikk több mint 4 éves.

Kőbányán két önkormányzati képviselő eredményét is próbálják megtámadni, derült ki a Mérce szerkesztőségéhez eljuttatott közleményből. A kerületben kormánypárti polgármester nyerte a választásokat, ám képviselő-testülete nagyobb részt ellenzéki politikusokból áll.

A Momentum X. kerületi szervezete úgy tudja, hogy a mai napon Stemler Diána és Huszti András Norbert megválasztott képviselők is kaptak egy-egy értesítőt, amely szerint kormánypárti ellenfeleik megtámadták a Fővárosi Választási Bizottság határozatát a győztes választási eredményeikről. A helyi választási bizottság által a választások napján megállapított eredményt előbb a Fővárosi Választási Bizottságnál óvták meg, az FVB szavazatokat egyszer már újraszámolta, most pedig a Fővárosi Ítélőtábláig vitték ez ügyet.

Stemler délután az alábbi posztot osztotta meg hivatalos oldalán az esetről:

Kőbányán a polgármesteri címet ugyebár egy kormánypárti politikus, D. Kovács Róbert Antal nyerte meg, azonban képviselő-testülete a jelenlegi eredmények szerint 9-8 arányban ellenzéki többségű lenne, ami jóval kényelmetlenebb helyzetet teremt egy kerület irányítása esetén, mintha a többség a város vezetőjének oldalán állna.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott levél szerint a polgármester azt állítja: nem nem a helyi Fidesz döntése alapján adták be a fellebbezéseket, ám a kerületi Momentum számára ez az állítás igencsak gyanús.

Az október tizenharmadikai választások óta az ellenzék által megnyert helyeken többször is szavazatok újraszámoltatásával vagy az eredmények megtámadásával próbálkoztak: az első kerületben V. Naszályi Márta, a nyolcadik kerületben Pikó András, a kilencedik kerületben pedig Baranyi Krisztina győzelme ellen nyújtottak be fellebbezést, V. Naszályi esetében pár szavazókörben újra is számoltatták a voksokat.