Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Újraszámolták a voksokat az I. kerület 3 körzetében, de csak a fideszes jelölt veszített egy szavazatot

Ez a cikk több mint 4 éves.

Három egyéni választókerületben újraszámolja az I. kerületi polgármester-választás eredményét a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) – írja a hvg.hu.

Frissítés 20:41 – A 444.hu úgy értesült, hogy a három egyéni választókerület szavazatainak újraszámlálása után érdemben nem változott az eredmény V. Naszályi Márta és Nagy Gábort Tamás között. A fideszes félelmek alaptalanok voltak, Nagy Gábor Tamás egyetlen szavazólapja sem keveredett az ellenzéki szavazatok közé, viszont a leköszönő polgármester voksai közé egy Tarlós Istvánra leadott is került. Az FVB tehát helyben hagyta az ellenzéki Naszályi győzelmével járó eredményt.

Ahogy arról múlt csütörtökön elsőként beszámoltunk, a Budavári Önkormányzat leköszönő fideszes polgármestere fellebbezte meg az első kerületi eredményeket, amelyek 121 szavazatos előnnyel az ellenzék polgármesterjelöltjét, V. Naszályi Mártát hozta ki győztesként.

A kifogás szerint V. Naszályira leadott szavazatok között több olyan is volt, melyet Nagy Gábor Tamásra adtak le, ám a bizottsági delegált nem tudta újraszámolni azokat. Most a bizottság azt nézi, a V. Naszályi Mártára leadott szavazatok között valóban van-e olyan, amit Nagy Gábor Tamásra adtak le. Jelenleg a 9-es választókerületben leadott szavazatokat ellenőrzik.

A Fővárosi Választási Bizottság ma maratoni ülést tart, már döntött arról, hogy nem ad helyt a IX. kerületi újraszámlálásnak, de döntenie kell más óvások ügyében is – például IV., VIII., és X. kerületben is.

Címlapkép: Karácsony Gergely és V. Naszályi Márta tartanak "Rokonok helyett önkormányzati lakást a rászorulóknak! Véget vetünk a kivételezésnek!" címmel sajtótájékoztatót 2019. augusztus 16-én. / Mérce