Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gyurcsány: nincs alternatívája a legszélesebb körű ellenzéki együttműködésnek

Ez a cikk több mint 4 éves.

Gyurcsány Ferenc ma sajtótájékoztatót tartott, ahol az önkormányzati választás eredményeit értékelte. Szerinte az ellenzéket semmibe vették, kigúnyolták, megzsarolták, megfenyegették, de nemcsak, hogy itt vannak, hanem győztek is tegnap.

A DK elnöke szerint a mai nap csak a kezdet, a tegnapi választáson eldőlt,

  • hogy Magyarország jelentős része változást akar,
  • hogy nincs alternatívája a legszélesebb körű ellenzéki együttműködésnek,
  • és hogy ha az ellenzék jól végzi a dolgát, akkor visszaadja az országot 2022-ben a saját népének.

A most megválasztott ellenzéki polgármestereknek, képviselőknek három dolgot üzen:

  1. mutassák meg, hogy mit tett a Fidesz városok és falvak sokaságával, hozzanak nyilvánosságra minden szerződést, mutassák be, hogyan herdálták el a települések vagyonát, szembesítsék az embereket azzal, milyen lehetőségeket vettek el tőlük az elmúlt években,
  2. legyenek becsületesek, mutassák meg, hogy lehet tisztességesen is szolgálni a hazát, az embereket, a városokat és a falvakat.
  3. segítsék, hogy utat nyithasson az ellenzék a 2022-es közös győzelemnek, hogy visszaadhassák Magyarországot azoknak, akik úgy gondolják, hogy lehet demokratikus, európai országot teremteni sok év után.

A demokrata választópolgároknak pedig az üzeni: higgyék el, hogy van értelme a küzdelemnek és van lehetőség a győzelemre.

Gyurcsány szerint a DK megerősítette ellenzéki pozícióját, ugyanis a korábbiakhoz képest többszöröse lett azoknak a párttagoknak a száma, akik bekerültek megyei, városi képviselő-testületekbe, vagy városokat vezetnek.

A recept egyszerű: tisztességre, becsületre van szükség, nem kell megalkudni a Fidesszel és kiszámítható módon kell dolgozni

– mondta.