Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Elvették az iskolákat, a kórházakat, még a tűzoltóságot is” A Fidesz központosítási mániájának nyomában

2010 óta folyamatos központosítás figyelhető meg a magyar államigazgatásban, kezdve a közoktatás irányításának egy állami szervbe történő átutalásától a szemétszállítás centralizációjáig. Eleve ördögtől való a központosítás gondolata? Esetleg csak a Fidesz-KDNP-kormány kivitelezésével van gond?

Ezt a problémát jártuk körbe az önkormányzati tematikájú választási videóműsorunk harmadik adásában, amiben Diószegi-Horváth Nóra beszélgetett Baranyi Krisztinával, az ellenzék 9. kerületi közös polgármesterjelöltjével, Csóti Csabával, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnökével, Törley Katalinnal, a Tanítanék Mozgalom aktivistájával és Misetics Bálinttal, szociálpolitikussal és A Város Mindenkié aktivistájával.

Az októberi választásokig minden pénteken önkormányzati tematikájú videóműsorral jelentkezik a Mérce, ha szeretnétek értesítést kapni minden premierről, kövessetek minket a Facebook oldalunkon és iratkozzatok fel a Mérce YouTube csatornájára is, nehogy lemaradjatok!

Műsorvezető: Diószegi-Horváth Nóra
A videót készítette: Pósfai Orsi és Bogatin Bence.

„A magyar társadalom történetében ez egy fordulópont volt” Egy évvel ezelőtt kezdődött el a rabszolgatörvény-ellenes tüntetéshullám

László Zoltánnal, a Vasas alelnökével, és Komjáthi Imrével, az MSZP alelnökével arról beszélgettünk, hogy egy évvel az ominózus események után hogy látják: volt-e értelme a tiltakozásnak, változott-e a munkavállalók helyzete, és hogyan profitáltak a helyzetből a szakszervezetek és az ellenzéki pártok.

Nincs B bolygó, nincs B terv!

A IV. Globális Klímasztrájkon jártunk. Videóriportunkban nemcsak helyszíni interjúkat készítettünk a résztvevőkkel, hanem felvázoltuk azt is, milyen következményekkel járhat Magyarországon a felmelegedés, mik ennek az okai, és miért nem lehetséges a jelenlegi tőkés rendszerben megnyugtatóan kezelni a kérdést.