Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Elvették az iskolákat, a kórházakat, még a tűzoltóságot is” A Fidesz központosítási mániájának nyomában

2010 óta folyamatos központosítás figyelhető meg a magyar államigazgatásban, kezdve a közoktatás irányításának egy állami szervbe történő átutalásától a szemétszállítás centralizációjáig. Eleve ördögtől való a központosítás gondolata? Esetleg csak a Fidesz-KDNP-kormány kivitelezésével van gond?

Ezt a problémát jártuk körbe az önkormányzati tematikájú választási videóműsorunk harmadik adásában, amiben Diószegi-Horváth Nóra beszélgetett Baranyi Krisztinával, az ellenzék 9. kerületi közös polgármesterjelöltjével, Csóti Csabával, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnökével, Törley Katalinnal, a Tanítanék Mozgalom aktivistájával és Misetics Bálinttal, szociálpolitikussal és A Város Mindenkié aktivistájával.

Az októberi választásokig minden pénteken önkormányzati tematikájú videóműsorral jelentkezik a Mérce, ha szeretnétek értesítést kapni minden premierről, kövessetek minket a Facebook oldalunkon és iratkozzatok fel a Mérce YouTube csatornájára is, nehogy lemaradjatok!

Műsorvezető: Diószegi-Horváth Nóra
A videót készítette: Pósfai Orsi és Bogatin Bence.

„Aki ezt kitalálta, az életében nemhogy munkahelyen nem volt, de nem is dolgozott” Szakszervezeti vezetők a munkaidőkeret-rendeletről

Diószegi-Horváth Nóra Trenyisán Máté munkajogásszal, László Zoltánnal (Vasas) és Székely Tamással (VDSZ) beszélte meg, miről is szól a 2 éves munkaidőkeret elrendelését lehetővé tevő miniszterelnöki rendelet, kinek jó, mi lehet a célja, és hogyan lehetséges annak negatív hatásai ellen védekezni.