Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Fizetett hirdetésben panaszkodik a Fidesz, hogy Fidesz-logót raktak a plakátjukra

Ez a cikk több mint 4 éves.

Egyre jobban pörögnek az események a Józsefvárosban, a helyzet felfokozódását jól jelzi az a fizetett hirdetés, amelyet a józsefvárosi Fidesz tett közé, és amelyben a helyi ellenzék egyéni önkormányzati képviselőjelöltjét vádolja a párt a plakátjaik bántásával, mert Fidesz-logót ragasztott rá.

Mint tegnap beszámoltunk róla, Pikó András ellenzéki jelölt plakátjait szombat reggelre megrongálták, és az „I love nyolc” feliratot „I love hajléktalanok és menekültek” feliratra ragasztották át. A nyolcadik kerületi Fidesz Sára Botond plakátjainak megrongálásáról rakott ki képet, a helyi Momentum aktivistái pedig a pénteken Pikó András védelmében tartott tüntetés után fújtak fel lemosható festékkel feliratot a helyi Fidesz irodája elé.

Menekült- és hajléktalanellenes üzenet Pikó Andrásék plakátjára ragasztva. Fotó: Mérce

De a rongálás, illetve jobban mondva az áldozati szerepért vívott harc nem áll meg, a helyi Fidesz ugyanis most azzal célozza a helyi szavazóközönséget, hogy valójában Pikó Andrásék rongálták meg az ő plakátjaikat.

A Fidesz ehhez egy helyi ellenzéki jelölt, Camara-Bereczki Ferenc videóját használta fel, amelyben a politikus nagy Fidesz-logót ragasztott Sára Botond plakátjaira, mivel szerinte azon nem látszik eléggé az apró bal alsó sarokba helyezett logó.

Ebből a videóból csinált hirdetést az alábbi szöveggel:

Pikó András és csapata azt ígérték, hogy békén hagyják a plakátjainkat!

Hazudtak, mint mindig!🤥

A nyolcadik kerületi kampány az után durvult el, hogy az ellenzéki kampány zárt Facebook-csoportjából kikerült egy kép, amelyen egy laptop látható az ajánlóívek kezelése közben. Ezután vádolta meg a Fidesz tiltott adatkezeléssel a helyi kampánycsapatot, majd Kocsis Máté nyilatkozatai után a helyi választási iroda tett feljelentést az ügyben, ezután pedig nem sokkal a rendőrség ki is szállt a helyszínre, házkutatást és kihallgatásokat tartott.

Pénteken a példátlan rendőrségi akció kapcsán szerveztek tüntetést Pikó András mellett, amelyen felszólalt többek között Donáth Anna és Karácsony Gergely is.