Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A szülők maguk újítottak fel egy iskolát Gyömrőn, miután a tankerület nem válaszolt nekik

Ez a cikk több mint 4 éves.

Miután a hivatalos szervektől semmilyen választ nem kaptak, szülők egy csoportja nekiállt rendbetenni a gyömrői Fekete István Általános Iskolát, értesült az ATV. Az iskolában ugyanis leomlott a tető, bepenészedett a tornaterem, a vakolat hullik, az épület több helyen beázott, szeptemberben viszont kezdődik a tanév.

Korábban a város összes iskoláját felújították, csak a Fekete István maradt ki a sorból: pedig egy, a tévének nyilatkozó szülő szerint már tavaly is aláírást gyűjtöttek, hogy az, akinek felelőssége, rendbehozza az iskolát.

Még videókat is készítettek, hogy bebizonyítsák: a dohos épület termeiben nem véletlenül használnak illatgyertyát a tanárok.

„Kapjuk folyamatosan vissza a petícióra a válaszokat a különböző hivataloktól… ez a nesze semmi fogd meg jól válaszok”

– mondta Vályi Bernadett az ATV Híradójának.

Nem maradt más hátra, a szülőknek maguknak kellett nekifogniuk a felújításnak: a tornatermet kifestették, kicserélték az ablakokat, átfestették az udvari játékokat. A renoválási folyamatban a volt polgármester, Gyenes Levente is segített, aki még annak idején elindította az intézmény-felújítási programot, melynek keretében a többi iskolát renoválták. Ám mire a Fekete István Általános Iskolára került volna a sor, addigra azt a tankerület átvette, és már nem Gyenes töltötte be a polgármestei posztot.

Az új polgármester pedig úgy próbálja megkönnyíteni a felújítást végző szülők helyzetét, hogy nyitott egy számlát, amire azok megvásárolhatják a szükséges eszközöket. Emellett megvették az iskola melletti területet is, ahol két kontérner épületet terveznek elhelyezni; így oldanák meg az első és második osztályosok elhelyezését.

Gyömrő polgármestere, Mezey Attila azt mondta: a megvásárolt területet tervezik az iskolához csatolni, így később, egy beruházás keretében akár teljesen új épületet is felhúzhatnak.