Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hivatalosan is Botka László a szegedi ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje

Ez a cikk több mint 4 éves.

Még júliusban megírtuk: a DK kivételével a teljes szegedi ellenzék beállt a várost 17 éve vezető Botka László mögé, egy nappal később Dobrev Klára pártja is csatlakozott. Mai, augusztus huszadikai, a szegedi Széchenyi téren tartott sajtótájékoztatóján pedig Botka hivatalosan is bejelentette: újra indul a polgármesteri címért, emellett az Összefogás Szegedért képviselőjelöltjeit is bemutatta.

„Ilyen széles és teljes körű összefogás soha nem volt még: a tagok között vannak baloldaliak, liberálisok, civilek, zöldek és jobboldaliak is” – mondta a polgármester.

Emellett arra kérte a szegedieket: emlékezzenek arra, hogy az ellenzéki összefogás nem egy pártpolitikai, főleg nem egy ideológiai szövetség – hanem egy lokálpatrióta szövetség. Ezért is kérte, hogy képviselőnek ne pártpolitikusokat javasoljanak, hanem olyan szegedieket, akik a várost akarják szolgálni, otthonosan mozognak a különböző városrészekben, és az ott lakók problémáit is ismerik.

Botka arról is beszélt: Szegedre érkezik a legtöbb uniós forrás, valamint fejlődik a város gazdasága, ez teszi lehetővé az országban egyedülálló szociális rendszerük működtetését. Az összefogás tervei között szerepel, hogy ezt az ellátórendszert továbbfejlesszék.

Szegeden ugyanis:

  • 25 ezer forintnyi támogatást kapnak alanyi jogon a kismamák,
  • 600 millió forintos, új szociális alapot hozott létre a város,
  • idén pedig minden szegedi nyugdíjas alanyi jogon kap támogatást, illetve az általános iskolás gyerekek beiskoláztatását 10 ezer forinttal segíti a város.

„Illúziónk természetesen nincsen, látva a korábbi fideszes kampányokat, de meggyőződésünk és hitünk van: az esztelen propagandával, hazugsággal a szegedieket továbbra sem fogják félrevezetni. Miután pénzzel, paripával és médiával nem tudunk versenyezni a Fidesszel, arra készülök, és arra kértem a jelölteket is, hogy minél több szegedivel személyesen találkozzanak” – mondta.

Botka Lászlót az MSZP, a Momentum, a DK, a Jobbik, az LMP, a Párbeszéd és az Összefogás Szegedért is támogatja, vetélytársa Nemesi Pál lesz az őszi önkormányzati választásokon, aki függetlenként indul, de a kormánypártok támogatását élvezi.

Forrás: szeged.hu