Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Akár Keszthelyen, Szegeden is kamuprofilok erősítik a Fidesz kampányát

Ez a cikk több mint 4 éves.

Immár Szegeden is működik a fideszes trollgyár, melynek célja a városban elvileg függetlenként, a Fidesz támogatásával az eltávolíthatatlannak tűnő MSZP-s Botka László ellen induló Nemesi Pál Facebook-oldalának pörgetése, a jelölt támogatása – írja a Szeged.hu.

Ahogy a portál írja,

„Nemesi Pál kampánycsapata hamar elővette az ősi albán módszert – kamu Facebook-profilokkal próbálják tematizálni Nemesi „közbeszédét”, ám olyan könnyen kiszúrhatók és beazonosíthatók ezek a trollok, hogy ez az igazán ciki, nem is az, hogy egy nagyapa fantomokat buzdít további tanácsadásra, javaslattételre.”

A Szeged.hu szemlézi Nemesi rögzített Facebook posztját is, melyben megköszöni a részben nem létező rajongói támogatását:

A lap bemutat két kamuprofilt is, az egyikük Zay Anna, aki a politikus posztjai alatti kommenteket megvizsgálva valóban sokat kommentel támogató jelleggel Nemesi bejegyzéseihez, a képet azonban némiképp árnyalja, hogy profilképe egy szabadidőruhát reklámozó fotó.

A másik a mindössze 13 Facebook ismerőssel rendelkező Egerszegi Karcsi, aki meglehetősen zárkózott személynek tűnik a profilja alapján, aki úgy tűnik, szabadidejében Guy Willison álnéven motorokat szerel, újít fel és épít Nagy-Britanniában, magyar profilját pedig leginkább Nemesit dicsérő kommentelés céljából regisztrálta.

A Szegedi Tudományegyetem rektora, az elkötelezett fideszes Rovó László által is támogatott Nemesi egyébként a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, emellett nagyvállalkozó, a Ferroép Fővállalkozó Zrt. tulajdonosa, és vélhetően annak a stratégiának a része, hogy a kormánypárt pártonkívülinek tűnő politikust indítson Botka ellen az őszi önkormányzati választáson.

Nem egyedi jelenség a fideszes kamuprofilozás.

Ahogy arról szerdán mi is írtunk, legutóbb Keszthelyen vetette be a Fidesz a kormánypárti trollhadsereget helyi politikusa érdekében a Facebookon, ahol a sapkareklám-fiú és Ryan doktor igen lelkesen támogatják a város vezetését, például a helyi szabadstrand bezárásában.

via Szeged.hu