Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A DK kivételével a teljes ellenzék Botka László polgármesterjelöltségét támogatja Szegeden

Ez a cikk több mint 4 éves.

Botka László polgármesterjelöltségét támogatja a szegedi ellenzék az őszi önkormányzati választásokon, illetve abban is megegyeztek, hogy a választókerületekben szintén egy jelöltet indítanak a Fidesszel szemben – írja a szeged.hu.

A civileket és pártokat összefogó szövetség célja, hogy Szeged a békés fejlődés városa maradjon, ezért együtt támogatják a várost immáron 17 éve vezető Botka László újraválasztását és programját. Az együttműködésben részt vesz az MSZP, a Momentum, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd, illetve az Összefogás Szegedért Egyesület, a DK azonban nem csatlakozott az ellenzéki együttműködéshez.

„Szeged egy különleges város, mivel egy erős összetartó közösség alkotja, erős szociális hálóval védi a rászorulókat, kiáll az egyetemes értékekért, itt működik a demokrácia”

– mondta a bejelentéskor Szabó Sándor szocialista képviselő, aki szerint az elmúlt 17 évben mindent megtettek azért, hogy Szeged fejlődjön, élhető legyen, munkájuk eredményességét pedig a helyiek is visszaigazolják.

„Ezeket az értékeket és eredményeket a jövőben is meg kívánjuk őrizni és ezért szövetségek kötöttünk. Ez az összefogás támogatja Botka Lászlót az őszi önkormányzati választásokon és mind a húsz választókerületben egy jelöltet állít és támogat a Fidesszel szemben”

– mondta Szabó.

Arról egyelőre sokat tudni, a DK miért nem állt be Botka mögé. A HVG szerint Szabó Sándor azt mondta, korábban a DK-val is megállapodás született, de ezt az európai parlamenti választásokat követően a fővároshoz hasonlóan „felrúgták”. Az együttműködő szervezetek továbbra is nyitottak az egyeztetésre, várják a DK-t az összefogásba – mondta Szabó, majd hozzátette:

„amennyiben nem jönnek, nekik is tudniuk kell, ezzel a Fideszt támogatják”.

Frissítés (18:14):

Közben megérkezett szerkesztőségünkbe a Demokratikus Koalíció reakciója a hírre, ezt változtatás nélkül közöljük:

„Régóta húzódó tárgyalások vannak arról, hogy Szegedet hogyan lehet az Orbán-rendszerrel szembeni ellenzék városának megtartani. Ezek a tárgyalások bölcsességet és kompromisszumkészséget igényelnek. Két célunk van. A város maradjon a demokraták kezén, illetve Szeged sokszínű, demokrata lakossága kellő súllyal hallathassa szavát a közgyűlésben. A Demokratikus Koalíció arra törekszik, hogy megállapodásra jussunk. Ehhez minden bizonnyal minden félnek kellő önmérsékletre, nagyvonalúságra van szüksége. Mi ezt fogjuk gyakorolni.”