Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Állami gondozott gyerekeknek gyűjt tanszert a Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Ez a cikk több mint 4 éves.

A Social Point Alapítvány idén állami gondozott gyerekeknek gyűjt tanszereket az iskolakezdéshez, amiben a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) igyekszik segíteni.

Varga Eszter, a gyűjtés egyik MKKP-s szervezője lapunknak elmondta, elméletileg az állam feladata, hogy mindent biztosítson az általa gondozott gyerekeknek, ennek ellenére sajnos mégsem jutnak hozzá minden iskolakezdéshez szükséges tanszerhez.

Alsó- és felsőtagozatos gyerekeknek, illetve utógondozottaknak (tehát a 18. életévüket betöltött fiataloknak) gyűjtenek füzetet, íróeszközt, radírt, hegyezőt, tolltartót, iskolatáskát, színes papírt, rajzlapot, festéket, ecsetet, vonalzót – vagyis  mindent, amire csak szüksége lehet egy iskolásnak.

„Meg ha akad otthon felesleges tanár, iskolaorvos, netán egy felesleges fűtőtest, az is jól jöhet a diákoknak. Állítólag ezekből is kevés van.”

– teszi hozzá a párt.

Varga Eszter kiemelte, fontos, hogy új, használatlan, vagy újszerű tanszerek érkezzenek a gyűjtésre, hiszen egy félig elhegyezett ceruza, vagy egy félig teleírt füzet is érték ugyan, de a rászorulú gyerekek nem erre vágynak, leginkább új holmikra van szükségük – méghozzá olyan mennyiségben, hogy az egész tanévben el legyenek látva velük.

Használt eszközökből tehát csak olyanokat várnak, amelyeket maga az adományozó is szívesen használna még, és nem ítélne kidobásra. Az adományokat augusztus 26-áig lehet leadni a következő gyűjtőpontokon:

Budapesti gyűjtőpontok:

1142. Teleki Blanka u. 6. („Ha épp nem vagyunk ott, az ajtó előtt hagyhatod a szajrét. Savköpő menyétek őrzik” – üzeni a párt.)

1174 Budapest Rákoshegy Táncsics Mihály u 61-65 . (a Saab szervíz épületében lévő szerszámbolt)

Vidéki gyűjtőpontok:

8400 Ajka, Tűzoltó utca 1/b (White Dog Cave Pub, nyitvatartási időben)

2700 Cegléd, Illés utca 8. (Hétköznaponként este 6-tól 8-ig. Hétvégén telefonos egyeztetés után: 0630/657-3272)

Emellett pénzt is lehet adományozni, amiből majd az MKKP Social Club csapata vásárol új tanszereket.

Ide lehet utalni:

Közösségi Cselekvés Alapítvány

Magnet Bank 16200223-10094240

Közlemény: tanszer

Épp a napokban írtunk róla, hogy Magyarországon évente 4500 gyerek kerül átmeneti gondozásba lakhatási okok miatt. Az családok átmeneti otthonai  legfeljebb másfél évre biztosítanak elhelyezést, így ennek az időnek a lejárta után a családoknak költözniük kell, jó esetben bérelt lakásba, azonban a legtöbb esetben egy, akár az ország másik végén lévő intézménybe, rosszabb esetben az utcára.

Az átmeneti otthon sok esetben a szakellátásba (állami gondozásba) vétel előszobája, vagyis ez az elhelyezési forma nem tudja megnyugtatóan rendezni a családok helyzetét, és továbbra is veszélyezteti a gyerekeket a kiemelés. Miközben pedig egyre több gyereket emelnek ki családjaikból, egyre kevesebb erőforrás jut az állami gondozásban felnőtt fiatalok segítésére.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt tavaly augusztusban is gyűjtött tanszereket, idén januárban pedig a lejárati idő ellen tüntetve gyűjtöttek élelmiszert Borsod és Heves megyei családoknak, illetve budapesti Hajléktalanokért Közalapítvány és az Oltalom Karitatív Egyesületnek.

Címlapkép: pixabay.com