Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tanszereket gyűjt az iskolásoknak a Kutyapárt

Ez a cikk több mint 5 éves.

Miután az iskolakezdés idén is jelentős kihívás elé állítja a szülők pénztárcáját (ráadásul a  Családok Évében az is kiderült, hogy jövőre már a kafetériareform is megnehezíti a dolgukat), minden alternatív forrásra égető szüksége lehet a az iskolás gyermekek családjainak.

Ilyenek lehetnek például az önkormányzatok által településtől függően különböző mértékben és feltételek mellett nyújtott támogatások,

de így is sokat foltoznak a rendszer hiányosságain az olyan kezdeményezések, mint például a Magyar Kétfarkú Kutyapárt tanszergyűjtő akciója.

A viccpárt – amelyen legutóbb épp a „szakszerűtlenül” betömött felcsúti kátyúkat kérte számon a miniszterelnök falujának önkormányzata – ezúttal az oktatási rendszer egyik hiátusát próbálja foltozgatni a maga módján.

Mint keddi Facebook-bejegyzésükben írják, miután az állam és a Puskás Akadémia jóvoltából focilabdával és Bibliával már tele van a padlás, már csak olyan „luxuscikkeket” várnak, mint füzetek, tollak, ceruzák és egyéb iskolai kellékek minden korosztály számára.

A te szíved is összeszorul, ha azt hallod, hogy nincs minden iskolatáskában biblia és focilabda? Szeretnél változtatni ezen?

– teszik fel a költői kérdést.

A gyűjtőakció állomásainak – várhatóan bővülő – listájára eddig felkerült Budapest XIV. kerülete, Körmend, Jászladány, Székesfehérvár, Ajka, Debrecen, Pécs és Salgótarján. A gyűjtés részletei a Facebook-eseményben olvashatók.

Már csak az hiányzik, hogy a KLIK visszaküldesse a gyerekekkel a Kutypárt által a szakszerűtlenül gyűjtött tanszereket, na de nem is adunk nekik több ötletet!