Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Rengeteg családnak gyűjtött élelmiszert a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a lejárati idő ellen tüntetve

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt ezúttal ételgyűjtő tüntetéssel üzent hadat a lejárati idő és a „penészlobbi” ellen pénteken a Kossuth téren. Az akció sikeres volt: az   összegyűjtött – körülbelül két és fél tonna – tartós élelmiszert az Age of Hope Alapítvánnyal közreműködve Borsod, illetve Heves megye három településére szállította a párt.

Az ételadományokat az alapítvánnyal kapcsolatban álló rászoruló családokhoz juttatták el, de kapott az belőle a budapesti Hajléktalanokért Közalapítvány és az Oltalom Karitatív Egyesület is főz belőle a rászorulóknak.

A Kétfarkú passzivistái a tüntetés előtt „kutyakeksz” áruló standolással némi pénzt is gyűjtöttek, amiből szintén egy nagy adag tartós élelmiszert vásároltak:

„Új hobbink van, mégpedig a tüntetésnek álcázott adománygyűjtés. Tegnap nagyon durván lejárattuk a lejárati időt, követeltük a penészlobbi felszámolását és a szavatossági idők végleges eltörlését. Demonstrációs eszközként tartós élelmiszerekkel halmoztatok el minket, amit most megutaztatunk. Amikor ezt olvassátok, már úton vagyunk vidékre, ahol is olyan családoknak mutogatjuk az élelmiszereket, akiknek kevés van belőle. Visszafelé már nem hozzuk, hogy gyorsabb legyen az autó. Köszönjük mindenkinek a részvételt és a rengeteg tartós élelmiszert!”

– írja az MKKP Social Club Facebook-oldalán.

Az MKKP „Örök élethez örök étel – tüntess tartós élelmiszerrel!” tüntetése a Kossuth téren 2019. január 11-én. forrás: mkkp social club / facebook

Viccet félretéve (már ha szabad ilyet írni egy MKKP-val kapcsolatos cikkben), rengeteg csomag gyűlt össze, amelyek, ha csak egy időre is, de megkönnyítik sok család életét (csak Heves megyében 90 család kapott az adományból).

forrás: mkkp social club / facebook

Még olyan adományozók is akadtak, akik az ételérzékenységben szenvedőkre  gondoltak, nekik köszönhetően egy átányi gluténérzékeny kislány például egy egész doboz gluténmentes élelmiszert kapott, ami különösen nagy segítség, hiszen ezek az élelmiszerek viszonylag kevés helyen, de annál drágábban kaphatók.

gluténmentes élelmiszercsomag egy gluténérzékeny kislánynak. forrás: mkkp social club / facebook

De sajnos nemcsak a különleges étrend megfizetése jelent problémát sokaknak: néhány napja írtunk arról, hogy a kiugróan magas áfának köszönhetően többet fizetünk az alapvető élelmiszerekért, mint a britek, Magyarország ráadásul  nemcsak az ötödik legtöbbet élelmiszerre költők országa, de itt az egyik legnagyobb a nélkülözés aránya általában is, a 2017-es év végi adatok szerint ez a teljes népesség egyharmada volt.

Címlapkép: MKKP Social Club / Facebook