Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Itt a beszélgetés, amiben a bajai ellenzéki lángosost rá akarja venni a Fidesz a polgármesterségre

Ez a cikk több mint 4 éves.

Két héttel ezelőtt megírtuk: Szabó Richárdot, akit leginkább „az ellenzéki bajai lángososként” ismerhetünk, azt állította: miután sokáig nem mutatkozott különböző, ellenzéki fórumokon, egy helyi fideszes képviselő Messengeren megkereste: legyen ő is polgármesterjelölt.

A lángosos ekkor az általa vezetett, Sugó-parti Közéleti Portál nevű Facebook oldalán tette közzé azt a történetet, amiben azt állította: üzeneteket kapott egy bajai fideszes képviselőtől, aki elkezdte bátorítani, hogy független jelöltként induljon el ő is a város polgármesteri címéért. Szabó az eseményt úgy kommentálta: ha a Fidesz Baján arra törekedne, hogy plusz egy polgármester-jelölttel ossza meg az ellenzéki szavazatokat, hát nem ő az emberük.

Azt is hozzátette, hogyha a Fidesz letagadja, hogy megkeresték, nyilvánosságra fogja hozni a teljes beszélgetést.

Most pedig megérkezett a folytatás: Szabó Richárd tényleg nyilvánosságra hozta magát a beszélgetést, amiben megpróbálják rávenni, hogy az önkormányzati választásokon ő is induljon.

A levélben arra bíztatják Szabót, hogy inkább polgármester-jelöltként induljon és ne képviselőként, mert esélyes induló lenne Nyirati Klárával, a jelenlegi ellenzéki polgármesterjelölttel szemben, aki a Momentum helyi elnöke, angoltanár. A fideszes képviselő szerint nem csak azért, mert „egy férfinek több esélye van” arra, hogy nyerjen, hanem azért is, mert a jelenlegi jelölt nem ért az önkormányzati ügyekhez.

Szabó Richárd egyébként arról vált ismertté, hogy egy névtelen levélben megzsarolták: ha nem vonul vissza a közéleti szerepléstől, a Fidesz kritizálásától, akkor nyilvánosságra hozzák, hogy homoszexuális. A férfi ekkor maga készített egy videót, amiben arról vall: igen, nem csak hívő, hanem meleg is.

Szabót azt követően pécézték ki, hogy tavaly év végi, ellenzéki tüntetéseken részt vett – őt és más, bajai ellenzékieket durva stílusban támadta egy névtelenül publikált fideszes blog.