Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A bajai „ellenzéki lángosos” azt állítja: a Fidesz felkérte polgármesterjelöltnek

Ez a cikk több mint 4 éves.

Szabó Richárd, akit leginkább „az ellenzéki bajai lángososként” ismerhetünk, azt állítja: miután sokáig nem mutatkozott különböző, ellenzéki fórumokon, egy helyi fideszes képviselő Messengeren megkereste: legyen ő is polgármesterjelölt.

Szabó a Sugó-parti Közéleti portál nevű Facebook oldalán tett közzé egy bejegyzést, amiben azt írja: tagja volt a bajai ellenzéki összefogásnak, ám mivel rég nem jelent meg egyetlen fórumon sem, a helyi fideszes szervezetnek gyanússá válhatott, hogy esetleg kizárták. Szabó azt állítja, ezután üzeneteket kapott egy bajai fideszes képviselőtől, aki elkezdte bátorítani, hogy független jelöltként induljon el ő is a város polgármesteri címéért.

Ezután írta meg Facebook-oldalára a történetet Szabó, azzal fejezve be mondandóját:

ha a Fidesz Baján arra törekedne, hogy plusz egy polgármester-jelölttel ossza meg az ellenzéki szavazatokat, hát nem ő az emberük.

Szabó Richárd egyébként arról vált ismertté, hogy egy névtelen levélben megzsarolták: ha nem vonul vissza a közéleti szerepléstől, a Fidesz kritizálásától, akkor nyilvánosságra hozzák, hogy homoszexuális. A férfi ekkor maga készített egy videót, amiben arról vall: igen, nem csak hívő, hanem meleg is.

Szabót azt követően pécézték ki, hogy tavaly év végi, ellenzéki tüntetéseken részt vett – őt és más, bajai ellenzékieket durva stílusban támadta egy névtelenül publikált fideszes blog.

Baján az ellenzék közös polgármester-jelöltje Nyirati Klára, a Momentum helyi elnöke, angoltanár.