Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Baranyi szerint ellenfele és támogatói csalnak a ferencvárosi előválasztáson

Ez a cikk több mint 4 éves.

Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármesterjelölt-jelölt szerint ellenfele, Jancsó Andrea és az őt támogató pártok csalással igyekeznek jogosulatlan előnyhöz jutni a ferencvárosi előválasztás során, mivel hamarabb kezdtek el aláírásokat gyűjteni, minthogy megkaphatta volna az íveket.

A politikus Facebook oldalán számolt be az esetről.

Ami különösen izgalmassá teszi az esetet, hogy Baranyi posztja szerint ellenfele, Jancsó támogatója, a ferencvárosi Momentum kirakott egy magyarázatot az esetre, mely azonban azóta eltűnt a párt oldaláról, a politikus viszont elmentette képként.

E szerint nem rosszindulatból, hanem félreértésből kezdtek korábban aláírást gyűjteni, mivel mint írják,

„egy operatív vezetőnk tegnap késő este megküldte nekünk az ajánlásgyűjtő íveket (Andiét és Krisztáét is). Azt a kérést kaptuk, hogy a még mindig kérdéses politikai megállapodás aláírása nélkül is kezdjünk el gyűjteni.”

További érdekesség, hogy Baranyi említett videójában azt állítja, ő már elfogadta a megszövegezett megállapodást, azonban az előválasztást lebonyolító Ferencvárosi Előválasztási Bizottság nem juttatott neki aláírásgyűjtő íveket, mivel azt nem írta alá, ehhez képest az MSZP már gyűjti Jancsónak az aláírásokat. A videót itt nézhetitek meg:

Ferencvárosban a polgármesterjelölti pozíció várományosa legnagyobb valószínűség szerint Baranyi Krisztina lett volna, akinek népszerűségét a Závecz által – a Párbeszéd megrendelésére készített – közvélemény-kutatás is alátámasztotta, azonban az ellenzéki pártok közül végül Jancsó Andreát jelölték.

Ez úgy történhetett, hogy eredetileg a Párbeszéd állíthatott volna jelöltet a kerületben, azonban az EP-választáshoz köthető átrendeződések miatt végül a Momentum kapta meg ezt a jogot, Jancsó pedig az MSZP és a Jobbik támogatását is élvezi, Baranyit viszont az LMP és a Kétfarkú Kutya Párt támogatja.

A ferencvárosi képviselő, aki a parkolási botrány feltárásában is komoly szerepet vállalt azt mondta, az ügy a

„legnagyobb inkorrektség, ami valaha történt.”

Baranyival nemrég beszélgetett a Mérce, ahogy beszámoltunk a polgármesterjelölti vitáról is.

Megkérdeztük a ferencvárosi Momentumot az azóta eltűnt posztról és arról, mi is történt pontosan, amint válaszoltak, frissítjük a cikket.