Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Szabadság hídra fekszenek a klímatüntetők, hogy figyelmeztessenek: a klímaválság halálosan komoly

Ez a cikk több mint 4 éves.

A klímatüntetéseket és a klímaváltozással kapcsolatos figyelemfelhívó akciókat hazánkban elsőként szervező Fridays for Future Magyarország és az Extinction Rebellion Magyarország ismét közös „behalást” (die-in) szervez, hogy felhívja a figyelmet a klímakatasztrófa valós, mindenkit érintő veszélyeire.

Májusban a Kossuth téren „haltak be” először a klímtüntetők, az esemény igencsak látványos volt: kb. 150-200 ember feküdt a földre egyszerre a téren azt jelképezve, mi fog történni mindenkivel, ha nem hagyunk fel a Föld rombolásával.

Performansszal tüntetnek a Fridays for Future és az Extinction Rebellion aktivistái a Kossuth téren a klímavédelemért 2019. május 17-én. Fotó: Mérce

Az újabb behalós flashmob július 28-án (vasárnap) lesz a gyalogosknak átengedett Szabadság hídon.

„Küldjünk erős üzenetet a politikusoknak: döntsünk rekordot a résztvevők létszámával, terítsük be az egész hidat!”

– áll a szervezők felhívásában.

Az esemény előtt 17 órától „interaktív klímaügyi közösségi döntéshozatal” workshopon vehetnek részt az érdeklődők az Extinction Rebellion aktivistáival, 18 órától pedig a Fridays for Future tart demonstrációt. A behalás 18:30-kor kezdődik, amihez bárki csatlakozhat.

Az eseményhez a Greenpeace mobil napelem szettje biztosítja az áramot, a résztvevőket pedig arra kérik a szervezők, innivalót kulacsban vigyenek magukkal vagy más műanyag palack-mentes módon gondoskodjatok a folyadékbevitelről, és kerüljék az eldobható műanyag szemét termelését.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs