Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az ellenzék megszavazta a többletforrásokat szombathelyi orvosi ügyeletnek

Ez a cikk több mint 4 éves.

A szokás évi 32 millió forintos keretösszegen túl még 32 millió forintot biztosít Szombathely költségvetése az orvosi ügyelet működtetése, miután a múlt héten a város polgármestere belengette annak megszűnését – számolt be a keddi közgyűlésről az Ugytudjuk.hu. Emellett még az ügyeletesek fizetését is emelni fogják.

Az orvosi ügyelet kérdése múlt héten azért korbácsolta fel a kedélyeket, mert Szombathely fideszes polgármestere, Puskás Tivadar egy sajtótájékoztatón azt közölte, az orvosi ügyeletet működtető Országos Mentőszolgálat (OMSZ) felbontja szerződését a várossal, és újjá kell szervezni az ügyeletet. Mindezért a közgyűlésben többségbe került ellenzéket tette felelőssé, mivel ők korábban nem támogatták a az ügyelet plusz forrásigényének kifizetését, amely az addigi 32 millió forintos kereten túl még 32 milliót jelentett volna.

A korábbi közgyűlési beszámolók szerint az ellenzék megfelelő indoklást szeretett volna látni, mire kell a többletforrás. Az egyben az OMSZ-szel mai s munkaviszonyban lévő, fizetetlen szabadságon lévő Puskás Tivadar egy levélre hivatkozott, amiben a mentőszolgálat részletezi forrásigényét, ám a levelet adta ki senkinek.

A keddi közgyűlésen a testület az Éljen Szombathely és Molnár Miklós javaslatára ma a úgy határozott, hogy

megadja az OMSZ-nak azt a plusz 32 millió forintot, amit kért, valamint 15%-os béremelést hajtanak végre az ügyeletben dolgozó munkavállalónál.

Tehát nem csak az orvosok, de az asszisztensek, és a gépkocsivezetők is fizetésemelést kapnak.

(Ugytudjuk.hu)