Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bemutatkozott az esztergomi ellenzék közös polgármesterjelölti csapata

Ez a cikk több mint 4 éves.

Cserép János esztergomi vállalkozót támogatja a DK, a Momentum, az MSZP-P, a Jobbik, valamint az LMP polgármesterjelöltként Esztergomban – számolt be róla az Index.

A jelöltet helyi szervezetek mellett a Mindenki Magyarországa Mozgalom és az Európai Baloldal is támogatja, bár utóbbi párt elnöke a Mércének korábban olyan közleményt juttatott el, miszerint a Jobbikkal nem kötöttek megállapodást.

A szervezetek már áprilisban megállapodtak az önkormányzati választáson való együttműködésről, mostanra döntöttek úgy, hogy az esztergomi születésű informatikai vállalkozót és csapatát támogatják.  Cserép János a bemutatkozása szerint 4 gyermekes családapa, a szeretgom.hu helyi oldal alapítója, civil aktivista, aki „lassan 10 éve, akár civilként, akár a szeretgom.hu-n keresztül azért dolgozik, hogy fényt derítsen a várost érintő visszaélésekre, korrupciós ügyekre, a város problémáira, és felületet/lehetőséget adjon arra, hogy az emberek hallathassák a hangjukat, elmondhassák a véleményüket”.

A vállalkozó honlapján megjelent közlemény szerint tegnap mutatkoztak be az esztergomi Széchenyi téren, céljukként azt fogalmazták meg, hogy Esztergomot a XXI. századba vezessék. Azt is bejelentették, hogy hamarosan tájékoztató kampányt indítanak és a lakosokkal közösen alakítanák ki a jelöltek programját.

Fotó: cserepjanos.hu

Egyre több helyen egyeznek meg a közös jelöltekben az ellenzéki pártok, az első, ilyen formában való indulást Mirkóczki Ádám, és a választásra egyesült, egri ellenzék jelentette be, és Székesfehérváron is kiderült, hogy Márton Roland MSZP-s helyi képviselő jelöltségét az összes párt, egy közös civil egyesület keretében fogja támogatni, de az ellenzéki szempontból igazán esélyes Pécsen is megegyeztek a polgármester-jelölt személyében, Péterffy Attila személyében. Hasonló a helyzet Szombathelyen is, ahol a szocialista Nemény András városvezetői jelöltségét támogatja az összes ellenzéki párt, és több olyan város is van, ahol megegyezés már született, azonban a jelöltek személyéről még nem döntöttek.
Címlapkép: cserepjanos.hu