Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Pert nyert Deutsch Tamás ellen Dobrev Klára

Ez a cikk több mint 4 éves.

Korábban már megírtuk, hogy Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő jelölt szerint Dobrev Klára csak azért lett a Demokratikus koalíció jelöltje az Európai Parlamenti választásokon, mert később szüksége lehet mentelmi jogra.

Az M1 Híradójában elhangzottak szerint Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő támadást intézett a DK-listavezetője ellen, mondván:

„Dobrev Klárának később szüksége lehet a mentelmi jogra, valójában ezért döntött most úgy, hogy képviselő szeretne lenni az uniós parlamentben”.

Deutsch ezzel arra utalt, hogy Dobrev férjének, Gyurcsány Ferencnek egy vagyonkezeléssel és tanácsadással foglalkozó cégét, az Altus-t hírbe hozták a Czeglédy Csabával, akit költségvetési csalással gyanúsítanak. A Magyar Nemzeti Bank már vizsgálja azokat a kölcsönöket, amelyeket Czeglédy Gyurcsány cégén keresztül kapott. Az üggyel kapcsolatban Dobrev Klárát is kihallgatták, aki a tárgyalás után megoszotta annak jegyzőkönyvét és kifogásolta, hogy a kormánypárti sajtó előtt megírta a beidézését, mint hogy őt magát értesítették volna.

A politikus ezután pert indított Deutsch Tamás ellen, amit meg is nyert:

Dobrev Klára egyébként holnap kezdi meg 36 órás kampányát, aminek keretében az EP-választás előtt bejárja Magyarország nagyobb városait.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás