Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nyilvánosságra hozza a Czeglédy-ügyben folytatott kihallgatásának jegyzőkönyvét Dobrev Klára

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Kecskeméti-ügyészség tanúként hallgatta ki ma Dobrev Klárát az úgynevezett Czeglédy-ügyben. Gyurcsány Ferenc felesége a kihallgatásán után elmondta, teljesen értelmetlen volt a procedúra, az ügyészségnél és nála is meglévő kölcsön szerződésekről kérdezték, a kihallgató rendőr egyetlen olyan kérdést se tudott feltenni, amire a válasz ne lett volna ott az előtte lévő papírokban.

Dobrev Klárát azért idézték be tanú-kihallgatásra, mert cégei háromszor is kölcsönt adtak Czeglédy Csaba cégeinek, amelyek ellen adócsalás miatt nyomoz az ügyészség. Dobrev elmondta, azt nem tudja eldönteni Czeglédy bűnös-e vagy sem, de nevetségesnek tartja a vele szembeni eljárást. Kifogásolta, hogy a kormánypárti sajtóban előbb jelent meg, hogy őt befogják idézni kihallgatásra, mint hogy ő maga tudott volna róla, sőt arra is utalt, szerinte még a rendőrség se tudott arról, be fogják őt idézni az ügyben, amikor ez a sajtóban már megjelent.

Dobrev elmondta szerinte ez az esemény csak és kizárólag azért történt meg, hogy a sajtó képviselői készíthessenek róla, „Orbán Viktor egyik legádázabb ellenfelének, Gyurcsány Ferencnek a feleségéről”, amint bemegy az ügyészség épületébe kihallgatásra.

Dobrev újságírói kérdésre elmondta háromszor adtak kölcsön Czeglédy cégének, mindig a törvényes előírásokat betartva. Kétszer tavaly, akkor ezeket a kölcsönöket vissza is fizette Czeglédy. Egyszer pedig idén, de ezt a cégek vagyonának zárolása miatt, már nem tudták visszakapni. Azt is elmondta, nem csupán Czeglédynek adtak kölcsön, rendszeresen előfordult, hogy ismerősieket kölcsönnel segítették ki.

A sajtótájékoztató végén Dobrev azt is elmondta, miután hazaért, nyilvánosságra fogja hozni a kihallgatás teljes jegyzőkönyvét.

Dobrev Klára sajtótájékoztatója az ATV adta élőben:


Mint korábban írtunk róla, a Czeglédy ügyben a parlament fideszes többsége a Jobbik szavazataival egy olyan határozatot fogadott el, amelynek értelmében még a vádemelés előtt kimondják Czeglédy bűnösségét.

De Czeglédy korábban pert nyert az Origo majd a közmédia ellen is, mivel azt állították róla több ezer diákot, és nyugdíjast károsított meg, a médiatermékek pedig ezt nem tudták bizonyítani.

Az ügyben a gyanú szerint a 2013 és 2016 között működő, Czeglédy Csaba által vezetett cég az állami költségvetésnek összesen – az eddigi adatok szerint – 3,1 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott.