Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Deutsch Tamás szerint a mentelmi jog miatt lett Dobrev Klára EP-listavezető

Ez a cikk több mint 5 éves.

Pénteken jelentette be a Demokratikus Koalíció, hogy kiket indít a májusi európai parlamenti választásokon: a lista élén Dobrev Klára, a DK egyik alapítója, Gyurcsány Ferenc pártelnök felesége áll, a második helyen jelenlegi EP-képviselő, Molnár Csaba áll, a harmadik helyen Rónai Sándor, a DK szóvivőője és önkormányzati képviselő áll. A negyedik helyre Ara-Kovács Attila, ötödikre Horváth Jácint nagykanizsai önkormányzati képviselő került.

Az M1 szombati Híradójában elhangzottak szerint Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő támadást intézett a DK-listavezetője ellen, mondván:

„Dobrev Klárának később szüksége lehet a mentelmi jogra, valójában ezért döntött most úgy, hogy képviselő szeretne lenni az uniós parlamentben”.

Deutsch itt arra utal, hogy a Gyurcsány Ferenc tulajdonában lévő vagyonkezeléssel és tanácsadással foglalkozó Altus céget hírbe hozták a költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba ügyében. Magyar Nemzeti Bank vizsgálatot indított azokkal a kölcsönökkel kapcsolatban, amelyeket Czeglédy cégei kaptak az Altuson keresztül.

Tavaly novemberben a NAV Dobrev Klárát is kihallgatta az ügyben. A kihallgatás után Dobrev nyilvánosságra hozta a jegyzőkönyvet, és kijelentette: azt nem tudja eldönteni Czeglédy bűnös-e vagy sem, de nevetségesnek tartja a saját magával szembeni eljárást. Kifogásolta, hogy a kormánypárti sajtóban előbb jelent meg, hogy őt befogják idézni kihallgatásra, mint hogy ő maga tudott volna róla.

Címlapkép: MTI / Ujvári Sándor