Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Már közel 10 000 pedagógus kéri Orbán Viktortól, hogy álljon szóba velük

Ez a cikk több mint 4 éves.

Március 14-én, a Budaörsi Pedagógiai Nap résztvevőiben fogalmazódott meg, és végül április 8-án 292 budaörsi pedagógus aláírásával jelent meg az a nyílt levél, amit azzal a céllal fogalmaztak meg Orbán Viktornak a tanárok, hogy ráirányítsák a miniszterelnök figyelmét az oktatásügy helyzetének tarthatatlanságára.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a nyílt levelet eljuttatták az ország összes nevelési, oktatási intézményébe, és minden kollégát, aki egyetért szándékaikkal, arra kértek, hogy írják alá azt. A budaörsi pedagógusok időpontot kértek Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy átadhassák neki a nyílt levelet.

A levelet közel 6000 intézményvezetőnek küldték el, akik közül többen is úgy döntöttek, hogy nem továbbítják kollégáiknak, ennek ellenére a levelet író tanárok ma arról tájékoztatták lapunkat, hogy eddig 9934 támogató aláírás érkezett az ország különböző részein tanító pedagógusoktól.

A miniszterelnöktől, aki eddig nem fogadta a pedagógusokat, 3 percet kérnének, hogy átadhassák a levelet és a támogató aláírásokat. Mivel a támogató kollégáknak azt ígérték, az aláírásukat csak a kormányfőnek adják ki, ezért május 23-án, fél 2-kor a Miniszterelnöki Kabinet Levelezési Osztálya kijelölt munkatársának csak a nyílt levelet adjuk oda a 292 budaörsi indító aláírással, az aláírásgyűjtést pedig folytatják.

A pedagógusok szerint még mindig sokan tájékoztatják őket arról, hogy vezetőjük megtiltja nekik a nyílt levél aláírását, azonban pozitív példákról is be tudnak számolni. Az egyik ilyen eset során három felvonásos üzenetváltás formájában kapták meg a támogató aláírásokat.

„Három levelet is kaptam: Elsőben tájékoztatott, egy kolléga, hogy nyílt levelünk minden szavával egyetért, de a polgármester és az igazgató megtiltotta nekik az aláírást. Másodikban küldték azt az aláírólistát, melyről csak az igazgató neve hiányzott. Harmadikat az igazgató küldte, és kérte, hogy a korábbit cseréljük erre. Büszkén vállalta, hogy a testületük – immár vele együtt – 100%-ban aláírta.” – írták a lapunknak eljuttatott levélben.

A teljes nyílt levelet, amelyben a pedagógusok többek között az oktatás átalakításának felülről való vezénylését és a bérek rendezésének az elmaradását is számon kérik, itt lehet elolvasni.

Címlapkép: MTI Fotó: Máthé Zoltán