Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Kövér László a pedofilok bűneit relativizálja” – reagált a Magyar LMBT Szövetség Kövér László kirohanására

Ez a cikk több mint 4 éves.

A szerdai esti, zuglói fórumon Kövér László országgyűlési elnök több témát is elővett: a bevándorlás és a klímaváltozás, a párt kerületi győzelme mellett a homoszexuálisok egyenjogúságáról is beszélt.

Ekkor azt mondta, hogy

„egy normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda, hogy ő így született, ilyenné lett. Próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak.”

Emellett azt is nyilatkozta, hogy – bár mélyen elítéli a pedofíliát -, szerinte a gyerekeket örökbefogadni kívánó homoszexuális emberekben és a pedofilokban van valami közös.

„Erkölcsi értelemben semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között, meg a között, aki ezt követeli. Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok gyereket, de igényt tartok rá hogy más gyerekét jogom legyen felnevelni.

A Magyar LMBT Szövetség sajtóközleményben reagált Kövér László családellenes kijelentésére, ami szerintük minden örökbefogadó szülőt sért. A Magyarországon működő leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű szervezeteket összefogó ernyőszervezet a következőket reagálja:

 

  1. Mindenkinek joga van családban felnőni és családot alapítani. Joguk van családban élni azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs módjuk a vérszerinti szüleikkel élni, és joguk van a családalapításhoz azoknak, akik bármilyen okból nem tudnak vagy nem akarnak vérszerinti gyereket vállalni. A gyerekvállalást a pedofíliához hasonlítani nem csak az LMBTQI szülőket, hanem minden örökbefogadó szülőt sért.
  2. Nagyon veszélyes, ha valaki nem tud vagy nem akar különbséget tenni a szülővé válás iránti vágy és a pedofília között. A szülővé válás iránti vágy azt célozza, hogy biztonságos, jó, és szeretetteljes környezetet adjunk gyermekeinknek. A pedofília éppen ellenkezőleg, a gyermek kiszolgáltatottságát használja ki a felnőtt beteges vágyainak kiélése érdekében. Kövér László a pedofilok bűneit relativizálja azzal, hogy a kettő közé egyenlőségjelet tesz.
  3. Szemben Kövér Lászlóval mi azt valljuk, hogy a pedofilok nem csak a Jóistennek tartoznak elszámolással, hanem elsősorban az áldozataiknak és a társadalom egészének is. Éppen ezért a pedofil bűncselekményeket a törvény legnagyobb szigorával kell büntetni, attól függetlenül, hogy az elkövető milyen vallású. Pedofília és pedofília között nincs különbség.
  4. Azt reméltük, hogy elmúltak már azok az idők, amikor a hatalmasok szemrebbenés nélkül érveltek amellett, hogy nem minden ember egyenrangú. Köszönjük Kövér Lászlónak, hogy ismét figyelmeztet, hogy sosem szabad hátradőlnie azoknak, akik abban hisznek, hogy minden ember egyenlő.
  5. Sajnáljuk, hogy Kövér László nem tud különbség tenni aközött, hogy valaki férfi vagy nő, illetve aközött, hogy valaki férfiakhoz vagy nőkhöz vonzódik. Szívesen küldünk felvilágosító anyagot erről, sőt szívesen látjuk egy ebben a témában tartott képzésünkön is.

Kövér László mellett Gulyás Gergely is nyilatkozott a témában a mai Kormányinfón: szerinte önzés egy szülő részéről, ha egy gyereknek nincsen apja vagy anyja.