Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gulyás Gergely szerint a veszteséges parkolás még mindig csak Karácsony Gergely kerületének problémája

Ez a cikk több mint 4 éves.

Gulyás Gergely miniszertelnökséget vezető miniszter mai Kormányinfón olyan kérdésekkel foglalkozott, mint a Fidesz családpolitikája, az egészségügy és a bevándorlás, de előkerült a régóta húzódó parkolási ügy is.

Mint az már megírtuk, Karácsony Gergely a helyzet megoldására javaslatot nyújtott be: azt szeretné, hogy július 10-től a zuglói önkormányzat vegye át parkolásüzemeltetést. Most ugyanis egy külső cégnek van kiszervezve – és nem csak Zuglóban, hanem több kerületben is átláthatatlan politikaközeli és pártokon felülemelkedő céghálókon keresztül tűnnek el a parkolási díjakból befolyó közpénzek. Az ügyről a 444.hu készített filmet. 

Karácsonyt viszont már az áprilisi ülésen az azzal támadták, hogy nem kész tervekkel és költségvetési előrejelzésekkel (például, hogy mennyibe kerülne az új koncepció, mennyit lehetne spórolni a jelenlegi rendszerhez képest) készült, hanem csak egy szándéknyilatkozatot hozott a parkolási rendszer működtetésének kézbevételéről. Ráadásul hiába derül ki a 444 filmjéből, hogy

a parkolási maffiában erősen érdekeltek a fideszes kerületvezetések, a kormánypárti média megpróbálja mindezt csupán Zugló és Karácsony problémájaként beállítani.

Arról, hogy nem csak a zuglói parkolásüzemeltetést látja el fideszközeli cég, hanem a ferencvárosi parkolásüzemeltetés kiszervezése is gyanús, itt írtunk.

Ennek ellenére a mai sajtótájékoztatón Gulyás azt mondta, a zuglói polgármester inkompetenciáját mutatja az, hogy olyan parkolási rendszer működik, ami napi egymilliós veszteséget okoz: más kerületekben ugyanis sikerül nyereségesen üzelemtetni a rendszert.

Gulyás szerint a probléma továbbra is csak Karácsony Gergely kerületében áll fenn, így hiba lenne az egész budapesti parkolási rendszert megbélyegezni.

A céget, amelynek a  zuglói parkolásüzemeltetés van kiszervezve, egyébként egy fideszes és MSZP-s képviselőtestület szavazta meg, így Karácsony Gergely saját bevallása szerint ezen polgármesterként ezen nem tudott változtatni. A politikus kritikusai szerint azonban tartózkodás helyett vétóznia kellett volna.

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi