Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kövér szerint a klímaváltozás csak a „független és pártatlan” média agymosása miatt lett fontos kérdés

Ez a cikk több mint 4 éves.

Ezt Kövér László, az Országgyűlés házelnöke egy keddi, Siófoki kampányeseményen mondta el, ahol az európai parlamenti választások tétje volt a téma – számolt be róla az Index.

Az MTI tudósítása szerint arról beszélt, hogy a választás legfontosabb törésvonala a migráció kérdése, úgy fogalmazott: „Azt döntjük el, hogy olyan európai vezetést választunk, amelyik fontosnak tartja a kereszténység európai alapjainak megtartását, (…) vagy olyat, amelyik egyfajta tömeges ember- és kultúracserében látja a kontinens jövőjét.”

Elmondta, hogy szerinte az emberek Európa-szerte érzik, hogy ez a legfontosabb kérdés, ugyanakkor a „főáramú, Brüsszelt is uraló” politikusok óriási erőfeszítéseket tesznek azért, hogy ehelyett a jogállamiság, „a kelet-európai országok hálátlansága” vagy a klímaváltozás legyen a választás tétje.

Kövér ezt egy friss felméréssel próbálta igazolni, amely szerint Németországban kicsivel többen tartják a klímaváltozást a legfontosabb kérdésnek, mint a bevándorlást, ez pedig szerinte a „független és pártatlan média agymosó hatása” miatt van.

Kövér egyébként 12-15 mandátumot jósol a kormánypártnak, ami akár feléjük is billentheti az erőviszonyokat a Néppártban – és végre nem kéne olyan álproblémákkal sem foglalkozniuk, mint a klímaváltozás, gondolhatta.

Ezzel a házelnök egyébként olyan politikusok nagyszerű társaságához csatlakozott, mint Donald Trump, Jair Bolsonaro, vagy Mike Pompeo, utóbbi például, ahogy arról beszámoltunk, előző héten az Egyesült Államok képviseletében nem volt hajlandó elismerni a klímaváltozást, mint a régiót leginkább fenyegető veszélyt. Sőt, üdvözölte is a térségben normál helyzetben jelenlévő jég rohamos olvadását, mely megkönnyíti, vagy lehetővé teszi egy rakás gazdasági tevékenység végzését, jellemzően nyersanyagok kitermelését, valamint a szállítmányozást.

Címlapkép: MTI Fotó: Máthé Zoltán