Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tiborcz István, Orbán Viktor veje a száz leggazdagabb magyar között

Ez a cikk több mint 4 éves.

Első alakommal került be Tiborcz István, Orbván Viktor veje a a száz leggazdagabb magyar közé – és rögtön a 32. helyet érte el, 35 milliárdos vagyonával.

A napi. hu minden évben közzéteszi a száz legbefolyásosabb és leggazdagabb magyarról szóló listáját. Az idei felsorolásban így emlékeznek meg Tiborczról:

„Az „újoncok” közül a legelőkelőbb pozíciót Tiborcz István érte el. A kormányfő vejeként is ismert ingatlanfejlesztő 35 milliárd forintos vagyonával a 32. helyet foglalta el. A 33 éves Tiborcz lett az idei 100-as rangsor legfiatalabb résztvevője, rajta kívül csak Fazekas Bálint, az Euronics áruházláncot üzemeltető Vöröskő-cégcsoport igazgatója és résztulajdonosa számít igazán fiatalnak.”

A kiadvány egyébként egy befolyás-listát is tartalmaz, ahol Tiborcz a 22. helyen áll, ezzel megelőzve Áder János köztársasági elnököt.

Az ingatlanozás mellett (amiben egyébként a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Appeninn Nyrt. ingatlanfejlesztő-vagyonkezelő cégbe való bevásárlás is segíti) Tiborcz az Elios-botrány miatt lehet ismerős, amely ügy egészen az OLAF-ig, azaz az Európai Csalás Elleni Hivatalig el jutott, de a nyomozás Magyarországra kerülve elhalt. Az OLAF 2015-től vizsgálta az Orbán Viktor vejének érdekeltségébe tartozó Elios Zrt. által elnyert tendereket. Az OLAF jelentése szerint a vidéki települések közvilágítási pályázatain üzemszerűen csalhatott a vállalat: mind a 35 önkormányzati közvilágítási projektnél találtak szabálytalanságot, 17 esetben pedig egyértelműen szervezett csalási mechanizmusról van szó.

A listán (bár éppen csak középtájon, a 46. helyen) szerepel még Hamar Endre ügyvéd is, aki Tiborcz István üzlettársa volt az Elios Innovatív Zrt. – nél. A leggazdagab magyar Csányi Sándor lett, 360 milliárd forinttal, a második helyen Mészáros Lőrinc áll, 296 milliárdra becsült vagyonával, a harmadik hely pedig Gattyán György végzett, akinek a nevéhez a Docler Holding Kft. és a Livejasmin webkamerás oldal létrehozása köthető.

Címlapkép: Orbán Viktor/ Facebook