Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Leszavazta az ellenzék által javasolt migrációs bizottság napirendre vételét a nyíregyházi Fidesz

Ez a cikk 5 éves.

Legutóbb Szombathelyen láthattuk, hogy a közgyűlési többséget megszerző ellenzék egy migrációs bizottságot szavazott meg, aminek feladata lesz kivizsgálni, hogy a Fidesz-kormány alatt hány letelepedési kötvényes érkezett az országba, illetve a város mennyire volt érintett az illegális bevándorlásban, amiről a Fidesz próbált mindig is beszélni.

Most Nyíregyházán próbálkozott hasonlóval az ellenzék, benyújtott a helyi közgyűlésbe egy javaslatot, amely 60 tagú önkormányzati rendészetet és migrációt vizsgáló rendészeti bizottságot hozott volna létre.

Mint az előterjesztésben írják: Nyíregyháza „lakóinak objektív és szubjektív biztonságérzetének garantálása, és a közmédiában folyamatosan napirenden levő migrációs veszély elleni hatékony fellépés a város közrendjének, közbiztonságának minél magasabb szintre történő emelésével érhető el”.

A javaslatot a Jobbik kezdeményezte és ezt követően csatlakozott hozzá több ellenzéki párt és független képviselők is. A mai közgyűlésen azonban a fideszes többségű közgyűlés leszavazta a javaslat napirendre vételét 11-9 arányban. A szavazáson Lövei Csaba nyíregyházi önkormányzati képviselő szerint legalább 3 fideszes a napirendre vétel mellett voksolt.

A nyiregyhaza.hu beszámolója szerint Kovács Ferenc polgármester a napirenddel kapcsolatban azt mondta, elégedett a rendészeti szervek közötti együttműködéssel a városban, ezért „ahol nincs probléma, ott ne csináljunk. Feladatok vannak, a tendencia nagyon jó, az együttműködés pedig folyamatos”.

Lövei szerint Kovács Ferenc fideszes polgármester kivezettetéssel fenyegette [a beterjesztő – a szerk.] Lengyel Máté ellenzéki képviselőt az ülés során kialakult vita alatt, miközben azt állította, hogy ők nem folytatnak pártpropagandát a bevándorlás ügyében. A polgármesternek egyébként a kampányvideójának középpontjában is a bevándorlás volt, mint mondja benne: a nagy demográfiai válságra született egy végiggondolatlan, rossz megoldás, vannak akik mindenkit ide hoznának a migránsok támogatása keretében.

Lövei korábban azt mondta, szembesíteni akarják a nyíregyháziakat azzal, hogy mi igaz és mi nem a Fidesz migrációval szóló kampányáról, a szavazás eredményét pedig így kommentálta: „az, hogy négy év „migránsozás” után leszavazták az ellenzéki indítványt, felér egy beismerő vallomással. Nyilvánvaló, hogy a Fideszes képviselők sem hiszik el saját propagandájukat. Butaságokat beszélnek ugyan a pártjuk parancsára, de ha pénzbe kerül már nem költenek olyan veszély elhárítására ami valójában nem létezik a városban”.