Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tordai Bence szendviccsel kínálta meg a parkolási biznisz ellen tüntető aktivistákat

Ez a cikk több mint 5 éves.

Szombaton délelőtt a Sétáló Budapest, az LMP és a Jobbik aktivistái jelentek meg Karácsony Gergely főpolgármester-jelölti kampánynyitója előtt, az annak helyszínéül szolgáló Ankert épületével szemben.  A demonstrálók „Parkolási maffia” feliratú, MSZP- és Fidesz logókkal ellátott transzparensekkel tüntettek a a főpolgármester-választási kampányt felforgató parkolási biznisz ellen. Mint emlékezetes, március végén ugyancsak ők emlékeztették a politikusokat az MSZP és a Fidesz között létrejött frigyre a parkolási ügyletek kapcsán a Városházán, amikor is a Fidesz leszavazta a parkolási maffia felszámolására irányuló LMP-s javaslatot.

A Párbeszéd oldaláról úgy reagáltak a szituációra, hogy  Murányi András kommunikációs igazgató és Tordai Bence országgyűlési képviselő a kampánynyitóra rendelt hidegtálak közül vitt ki magával egyet-egyet a tüntetőkhöz, és megkínálták őket szendvicsekkel.

„Reggeliztetek rendesen?”

– kérdezte Tordai az aktivistáktól. Miután az első megkérdezettektől nemleges választ kapott, Tordai hozzátette, hogy  „igazán jó szívvel adjuk, itt álltok már egy csomó ideje, megéheztetek”.

Végül Tordai észrevette , hogy az egyik – egyébként a Sétáló Budapest program szellemében Puzsér Róbert képmásával ellátott szűrőmaszkot viselő – tüntető vágyakozó pillantásokat vet a szendvicsek felé, aki végül beadta a derekát, és elfogadta a szendvicset, és közben jelezte, hogy egyelőre a szennyezett levegőt szűrő maszk levétele nélkül is megoldja valahogy az étel elfogyasztását.

Az aktivista annyit azért megjegyzett, mielőtt elfogadta a szendvicset:

„Voltak diáktüntetések, ahol a fideszesek is így kenyereztek le, köszönöm szépen.”

(A tüntetők „lekenyerezésének” egyébként valóban van ilyen fideszes előképe, a 2013-as Fidesz-székházfoglalásnál például annak idején Selmeczi Gabriella vaníliás karikát és nápolyit próbált kínálni a tüntetőknek, akik azonban ezt nem fogadták el.)

Miután többen már nem kértek a szendvicsekből, Tordai beinvitálta a tüntetőket a kampánynyitó rendezvényre, és némileg ironizálva biztosította őket, hogy ha bármire szükségük van – akár a parkolási maffia felszámolására is –, szóljanak,

„majd megoldjuk egyesült erővel, mint eddig is az ellenzéki egyeztetéseken”.