Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Intimhigiénés termékeket gyűjtött rászorulóknak a Momentum nőnap alkalmából

Ez a cikk több mint 5 éves.

A parlamenten belüli ellenzéki pártok mellett a Momentum Mozgalom is közzétett egy videót a március 8-ai Nemzetközi Nőnap alkalmából a Facebook-oldalukra „Ne csak beszéljünk a nők fontosságáról!” címmel. Ebben a párt két női politikusa hívja fel a figyelmet azokra, akik nem mindig engedhetnek meg maguknak alapvető tisztálkodási eszközöket.

Ne csak beszéljünk a nők fontosságáról!

Fontosnak tartjuk, hogy a nőnap többről szóljon, mint egy szál virágról, és ezen a napon ne csupán beszéljünk a nők fontosságáról a társadalomban, hanem aktívan és bátran hívjuk fel a figyelmet azokra a nehézségekre, amikkel a nőknek meg kell küzdeni nap, mint nap. A mai napon higiéniai termékekből álló csomagot állítottunk össze, amit eljuttattunk az Oltalom Egyesület részére, hogy osszák szét azok között a nők között, akiknek erre leginkább szükségük van.Ha te is segítenél, továbbra is várjuk a higiénés cikkekből álló adományokat, amelyeket momentumos aktivisták juttatnak majd el a rászorulóknak. Mert a nők segítése nem csak egy napig fontos, hanem az év minden napján!

Posted by Momentum Mozgalom on Friday, 8 March 2019

„Azoknak szeretnénk a mai nap segíteni, akiknek egy szál virág nem a legfontosabb ahhoz, hogy a mindennapi emberi méltóságukat meg tudják őrizni és nőiségüket meg tudják élni.”

– hallható Donáth Annától. A párt alelnöke ezután arról számol be, hogy házon belüli gyűjtést szerveztek, hogy a különböző higiéniai termékeket eljuttassák  a szociális ügyekkel foglalkozó Oltalom Egyesületnek.

Ezután Cseh Katalin, a párt EP-listavezetője mondja el tapasztalatait szülész-nőgyógyászként a problémával kapcsolatban, kiemelve,

hogy a női higiéniát körüllengő társadalmi tabu miatt a legtöbben nem is kérnek segítséget.

„Pedig az egészségüket, az emberi méltóságukat és a jó közérzetüket is veszélyezteti az, hogy ha nem tudnak megfelelően tisztálkodni.” – fogalmaz.

A két politikus ezután a nézőket is ösztönzi a tisztálkodási termékek adományozására, amelyek szétosztásával számos civil szervezet foglalkozik.

A „menstruációs szegénység”-ként ismert jelenségről korábban is írtunk, tavaly pedig európai fődíjat nyert egy emberi jogi filmfesztiválon egy a témáról szóló magyar kisfilm. A filmről szóló cikkünk óta pedig a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szeretetládáiban gyűjtve is lehet adományozni női higiéniai termékeket.