Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Levélben kérte az Európai Néppárt összes képviselőjét Ujhelyi István, hogy zárják ki a Fideszt

Ez a cikk több mint 5 éves.

Levélben fordult a Fidesz európai pártcsaládjához, az Európai Néppárthoz Ujhelyi István szocialista EP-képviselő, írta a 24.hu. A Brüsszelben is az EP székhelyén, Strasbourgban is sok, jobboldali politikust kiakasztó legújabb fideszes plakátkampányt követően ugyanis ismét felmerült, kizárják-e a legnagyobb jobboldali EP-frakcióból a magyar kormánypártot.

Ujhelyi most a kormány modorában kezdett el az EP-képviselőkkel kommunikálni, és az új, Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnököt és Soros György amerikai-magyar milliárdost egy helyen ábrázoló plakátok modorában „Orbán Viktor igazi arcáról” készített szórólapot küldött el 218 néppárti képviselőnek.

Ezen részletesen bemutatja, és angol nyelven röviden leírja a plakátok tartalmát, be is mutatja azokat, illetve több más, eddig megjelent, általa gyűlöletkeltőnek minősített eddigi plakáttartalmat is.

Ujhelyi most üzent a Néppárt bajor listavezetőjének, Manfred Webernek is. Azt mondta, akármi is lesz a májusi választás eredménye, bizottsági elnöki kinevezéséhez a szocialista EP-frakció (S&D) szavazataira is szüksége lesz,

ezeket pedig a magyar képviselő szerint nem fogják megkapni, ha a Fidesz továbbra is a Néppárt tagja marad.

Emlékeztetett még, hogy maga Manfred Weber is megszavazta tavaly ősszel a Fideszt a jogállamiság és az emberi szabadságjogok terén gyakorolt mulasztásai miatt elmarasztaló Sargentini-jelentést is, így tehát ennek szellemében várják tőle a további akciókat.

A 24.hu arra is emlékeztett, múlt héten már számos néppárti EP-képviselő kezdeményezte a Juncker-Soros propagandakampány miatt a nagyobbik magyar kormánypárt kizárását, azt viszont egyelőre nem tudni, ennek bármiféle eredménye is lesz-e.

(24.hu)