Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az országos rendőrfőkapitány tudja, hogy keveset keresnek a rendőrök, de arra kérte őket, még bírják ki egy kicsit

Ez a cikk több mint 5 éves.

Meglehetős nyíltsággal beszélt a magyar rendőri állományt érintő bérproblémákról Balogh János országos rendőrfőkapitány egy új kiskunhalasi határvadász-laktanya avatóján. Az ünnepségen készült videofelvételt a a rendőrség hivatalos Youtube-csatornáján tette közzé:

A rendőrtiszt a laktanya kapcsán a jövőbeli infrastrukturális fejlesztésekről beszélt, amikor néhány mondat erejéig kitért arra, hogy a rendőri állomány megbecsültségén is van mit javítani.

„Engedjék meg, hogy kinyilatkozzam, igenis tudunk arról, hogy az állományunkat foglalkoztatja a jövedelem. Nem az újságból jövünk erre rá. Azt is el kell mondanom, hogy nem magyar specialitás ez, egész Európában hasonló problémákkal küzdenek a rendvédelmi szervek, legyenek azok tőlünk nyugatra vagy keletre vagy délre.”

– mondta.

Majd arra kérte kollégáit Balogh, hogy „esküjüknek megfelelően és abban a hitben, hogy igenis a hazánkat, az itt élőket szolgálják, továbbra is tartsanak ki”.

Azt nem konkretizálta, hogy meddig kell még várniuk a dolgozóknak, de hozzátette, biztos abban, hogy „belátható időn belül ennek (a szolgálatnak –a szerk.) minden feltétele adott lesz a számukra”.

Balogh János emellett megköszönte az állománynak a munkát, és leszögezte, büszke a teljesítményükre.

Nemrég a Mércén is beszámoltunk arról az akcióról, amelynek keretei között rendőrök név nélkül tömegesen töltöttek fel képeket kifizetéseikről a Zsaruellátó Facebook-oldalra, Kontrát Károly január másodikán bejelentette, újabb 5%-al emelkedik az „arra jogosult” rendvédelmi dolgozók fizetése. Akkor a Független Rendőr Szakszervezet azt közölte a honlapján, hogy az államtitkár bejelentésében elhangzó pozitív csengésű hírekkel szemben ők inkább azt látják, hogy „az állomány 40 százaléka, mintegy 17 ezer rendőr idén egyetlen forint illetményemelés sem kap”.

Nem kell sokat visszamennünk az időben, hogy egy magas rangú rendőrtiszt által megfogalmazott, az állomány bérezését kritizáló megjegyzésre bukkanjunk: júliusban a rendőrök túlórapénzének megvonásáról szóló tervezettel kapcsolatban Papp Károly korábbi országos rendőrfőkapitány kérte hiába a módosítás eltolását 2022-ig. Papp akkor úgy fogalmazott, szerinte az életpályamodellel bevezetett reformok nem lesznek elegendőek a leszerelési hullám megelőzéséhez.

(via 24.hu)

 

Címlapkép: MTI/Ujvári Sándor