Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tömegesen mutatják meg a rendőrök az interneten, hogy mennyit keresnek valójában

Ez a cikk több mint 5 éves.

Pár napja számoltunk be róla, hogy a börtönőrök érdekképviselete, a Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége nem lett kifejezetten boldog attól, hogy Kontrát Károly január másodikán bejelentette, újabb 5%-al emelkedik az „arra jogosult” rendvédelmi dolgozók fizetése.

Azonban nem csak ők mutatták ki elégedetlenségüket azzal kapcsolatban, hogy hogyan valósult meg a bérfejlesztés, hanem a rendőrök is. A Független Rendőr Szakszervezet január harmadikán közölte a honlapján, hogy az államtitkár bejelentésében elhangzó pozitív csengésű hírekkel szemben ők inkább azt látják, hogy „az állomány 40%-a, mintegy 17 ezer rendőr idén egyetlen forint illetményemelés sem kap”.

A Zsaruellátó Facebook oldalára pedig tegnap szinte percenként kerültek fel új fényképek és üzenetek, melyekben rendőrök osztották meg a tényleges fizetésüket, azt, hogy milyen pozícióban vannak és mennyit túlóráztak, illetve személyes történeteiket.

Egy törzsőrmester az alábbi fotót mellékelte, azzal kiegészítve, hogy nyolc éve van szolgálatban, és törzsőrmesterként, 47 órás túlórával kétszázezer forintos fizetést kap.

Fotó: Zsaruellátó Facebook

„Baleseti helyszínelő vagyok”, írta egy másik rendőr névtelenül, aki 14 éve van a szakmában.

Fotó: Zsaruellátó Facebook

Egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendvédelmi dolgozó is megosztotta a fizetését, amivel szerinte csak hónapról hónapra lehet megélni.

Fotó: Zsaruellátó Facebook

„Sziasztok! Mindenki küldi a bér utalásokról az SMS-t. Lehet tényleg jól keresni, nem kevés túlórával. Kb. 3 éve járőrvezetőként 8 év szolgálati idővel 413.000 Ft volt a legnagyobb fizetésem. (260 óra túlórával). Az volt a családok éve, nem a 2018-as.” – küldte egy járőrvezető a Zsaruellátónak.

Egy 21 év szolgálati viszonnyal rendelkező, két gyermeket nevelő főhatárrendész pedig ezt a pénzt viheti haza a hónap végén.

Fotó: Zsaruellátó Facebook

De elégedetlenek a pályakezdők is, az egyik beküldő szerint a fiatal rendőrök sincsenek igazán motiválva azzal a bérrel, amit pályájuk elején kapnak. Ő három éve teljesít szolgálatot.

Fotó: Zsaruellátó Facebook

A Zsaruellátó által kapott és közölt további rengeteg kép és üzenet, úgy néz ki, hogy szöges ellentétben áll az életpályamodell eredményeit méltató kormány valóságával. A képekből és a személyes történetekből sokkal inkább egy olyan ország képe bontakozik ki, ahol a rendvédelmi dolgozók bére közötti területi egyenlőtlenségek, a nem tisztelt hosszú, ledolgozott évek, a kifizetetlen túlórák lehetetlenné teszik azt, hogy méltóságteljes, tisztes életet éljen a szférában dolgozó több tízezer munkavállaló.

 

Címlapkép: MTI / Máthé Zoltán