Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán meghívására Magyarországra látogat Bolsonaro FRISSÍTVE: Bolsonaro Pompeonak hitte Orbánt

Ez a cikk több mint 5 éves.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke meghívását elfogadva hazánkba látogat Jair Messias Bolsonaro, Brazília újdonsült szélsőjobboldali elnöke – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Orbán Brazíliában ünnepelte az újévet, mivel január elsején iktatták be a magyar miniszterelnök politikai szövetségesét hivatalába – az eseményen más szélsőjobboldali kormány- és államfők is részt vettek. Megjelent például

Orbán világraszóló barátja, Benjámín Netanjáhú, Izrael súlyos korrupciós bűncselekményekkel vádolt, szélsőjobboldali miniszterelnöke, akivel Orbán közös fotót is posztolt a Facebookra.

De végtére is Bolsonaro beiktatására utazott a magyar miniszterelnök, így a

szélsőjobboldali, nőgyűlölő, rasszista, homofób, klímaváltozás-tagadó és esőerdőirtó, stb. Jair Messias-sal is készített közös képet, melyen láthatólag nagy egyetértésben ölelkezik a két vezető.

Bolsonaro-t október végén választották Brazília elnökévé, miután a Munkáspárt esélyes jelöltjét és népszerű politikusát, a korábbi elnök Luiz Inacio Lula da Silva-t korrupciós vádak miatt börtönbe zárták, így esélyes ellenfél nélkül maradt.

Kampánya során fontos téma volt a korrupcióellenesség, emellett kijelentései alapján világossá vált, hogy szegényellenes, a gazdasági elitnek kedvező, jobboldali politikát fog folytatni hatalomra kerülése esetén – emiatt

a Wall Street pénzügyi elitje igen megengedő és támogató volt jelöltségével kapcsolatban.

Bolsonaro nyílt rokonszenvvel viszonyul a korábbi katonai diktatúrához, ahogy a katonaság és a rendőrség is nyíltan támogatták, támogatják az új elnököt – olyannyira, hogy még megválasztása előtt razziákat tartottak egyetemeken, melyek keretében egyetemi polgárokat hallgattak ki, valamint tárgyakat koboztak el.

Frissítés!

Az Index információi szerint Jair Bolsonaro a ceremónián azt hitte, nem a magyar miniszterelnökkel, hanem Mike Pompeo-val, az Egyesült Államok külügyminiszterével fotózkodott. Az eset után az USA nagykövetsége megjegyezte, nem Pompeo szerepel a képen.

Ezután a brazil elnök fia folytatta apja csetlés-botlását, mikor belinkelte Orbánnal közös fotójához a magyar miniszterelnök Twitteres kamuprofilját.

 

Reméljük a két vezető még sok vidám pillanattal ajándékoz meg minket, mikor épp nem népirtásról fantáziálnak.

via MTI / Index