Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.
Önkormányzati választás 2019.
Főopolgármester-választás állása 100%-os feldolgozottságnál
50,86%
KARÁCSONY GERGELY
44,1%
TARLÓS ISTVÁN
4,46%
PUZSÉR RÓBERT
Jelenleg esélyes budapesti polgármesterek
kormánypárti
9
ellenzéki
14
Feldolgozottság: 100%
Jelenleg esélyes megyei jogú városok polgármesterei
kormánypárti
13
ellenzéki
10
Feldolgozottság: 100%
Kattints ide a részletekért!

Útlezárást tartottak Pápán a szakszervezetek és a pártok a rabszolgatörvény ellen

Félpályás útlezárást tartottak 11 órától 15 óráig Pápán a szakszervezetek, a demonstrációban részt vettek az MSZP, a DK és a Jobbik helyi szervezetei is.

Az utat a 33. kilométernél, Győr irányában zárták le, az akcióban 35 személyautóval vettek részt. A 4 órás útlezárás célja, hogy tiltakozzanak a Munka Törvénykönyvének módosítása, a munkavállalókat a multinacionális vállalatoknak kiszolgáló rabszolgatörvény ellen.

Zsédenyi Péter, a Kárpit Vasas Alapszervezet titkára a Mércének elmondta, hogy Pápa és a helyi munkavállalók is érintettek a változtatásokban, sokan három műszakban dolgoznak már így is a helyi autóipari beszállító cégekben.

A szakszervezetek a rabszolgatörvény elfogadásától kezdve tartanak útlezárásokat, korábban Nyíregyházán, Szolnokon és Kazincbarcikán is szerveztek hasonló tiltakozó akciókat. Emellett az országos tiltakozási hullám is egyre nagyobb, a január 5-i budapesti demonstráció mellett tüntetést tartanak többek között Szegeden, Gödöllőn, vagy Debrecenben is, a demonstrációkat pedig a termelés leállítása, a sztrájk követheti.

Fotó: Zsédenyi Péter

Fotó: Zsédenyi Péter

Fotó: Zsédenyi Péter

Fotó: Zsédenyi Péter

Olvass tovább!