Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kazincbarcikán is félpályás útzárral tiltakoztak ellenzékiek Orbán „melósnyúzó” politikája ellen

Ez a cikk több mint 5 éves.

Bár úgy néz ki, hogy a nagy utcai tüntetések folytatására januárig várni kell, a rabszolgatörvény elleni demonstráció más formáival még közvetlenül a karácsony előtti napokban is találkozhatunk.

Szombaton például Kazincbarcikán volt félpályás útlezárás, méghozzá a helyi MSZP, DK, LMP és Momentum aktivistáinak szervezésében. Az akcióban harmincnál is több ember vett részt több mint húsz autóval.

A karácsonyra hazafelé tartó autósok forgalmát lassító demonstrációban személyesen is részt vett, és élő Facebook-videóban is bejelentkezett Komjáthi Imre MSZP-alelnök, aki a december 8-i szakszervezeti tüntetés óta a túlóratörvény elleni tiltakozás egyik legismertebb arcává vált.


Komjáthi a felvételen úgy fogalmaz, Orbán Viktor és kormány „melósnyúzó” politikája ellen tiltakoztak. A politikus a tiltakozások általános jellegéről szólva elmondta, hogy eddig mely társadalmi csoportok próbálták a kormány tudomására juttatni elégedetlenségüket:

„Üzentek a közszolgálati dolgozók, akiket karácsony előtt kirúgtak, üzentek a devizahitelesek, akiket kilóra eladtak a bankoknak, üzentek a szolgálati nyugdíjasok, akiket a miniszterelnök annak idején >>bohócügyi államtitkárhoz<< küldött, üzentek a rendőrök akiknek a túlóráit nem fizették ki és leginkább azok a dolgozók, akik elszenvedik majd a túlóratörvényt. Az üzenet pedig úgy hangzik: Orbán Viktor, húzz a büdös pi*ába, és vidd a haverjaidat is!”

– zárta erősen gondolatmenetét.

Komjáthi arra is emlékeztet, hogy január 5-én országos tüntetés és sztrájksorozat várható, majd Kövér Lászlót idézve azt is hozzátette, hogy „olyan büntetést kell adni a fideszes potentátoknak és oligarcháknak, akik megalázták a magyar népet, hogy az fájjon”.

Mint ahogyan arról tegnap már beszámoltunk, a két ünnep között is várható forgalomlassítás, december 28-án Pápán a Vasas Szakszervezetek tervez így tiltakozni a túlóratörvény ellen.