Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Megsérült a Kossuth téri dulakodásban az MSZP alelnöke

Ez a cikk több mint 5 éves.

Térdficam miatt kórházba kellett szállítani Komjáthi Imrét, az MSZP alelnökét, aki mai, rabszolgatörvény elleni tüntetésen a felszólalásokat követően a színpadról arra buzdította a demonstrálókat, hogy törjenek be a diplomáciai látogatás miatt lezárt Kossuth térre.

A politikus akkor sérült meg, amikor a rendőrökkel való tolakodás közben nekinyomták a Parlament előtt található kő térelemek egyikének, ekkor fordult ki a térde. Saját elmondása szerint baleset történt, a hátsó sorok valamelyikéből érkezett nyomás, ahonnan a rendőrök nem láthatták, hogy sérülésveszély áll fenn.

Komjáthit telefonon értük el, amikor éppen a Fiumei úti kórházban a röntgenezés után várt arra, hogy visszahívják a vizsgálati szobába.

Kép forrása: MSZP

Elmondása szerint egyáltalán nem neheztel a rendőrökre, ők szerinte „tették a dolgukat”, és azt is megjegyezte, látszott, hogy sok fiatal rendőr van jelen, akik inkább szégyellik magukat a foganatosított intézkedés miatt.

Komjáthi arról is beszélt a Mércének, hogy napok óta azon az állásponton volt, hogy „valaminek történnie kell” a tüntetés végén, mert

„Ha most megint csak ennyi lesz, hogy lesz egy tüntetés, és utána hazamegyünk, akkor végképp elvesztik a hitüket az emberek még a szakszervezetekben is. És ahogy hallgattam a szakszervezeti vezetők beszédeit, forrt bennem a düh, és azt mondtam, hogy nem, így nem lehet hazamenni. Azt azért tudni kell, hogy én 33 évig dolgoztam a vegyiparban három műszakban, van hat gyerekem. Saját bőrömön tapasztaltam, hogy milyen nap mint nap sokat dolgozni, túlórázni.”