Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ma is lesz tüntetés az MTVA-székház előtt

Ez a cikk több mint 5 éves.

Frissítés (12:30) – A délelőtt folyamán volt egy kis félreértés, mert valaki este hatra tüntetést hirdetett az MTVA Kunigunda utcai székháza elé, ám pár órával később a Facebook-eseményt törölték. De a tévészékházból fegyveres őrök által erőszakosan eltávolított Hadházy Ákos most újra meghirdette a tiltakozást este hatra, Kitesznek az ajtón, visszamegyünk az ablakon! címmel.

Mindeközben egy másik Facebook-esemény is létrejött, amely már mostanra a tévészékházhoz hívja az embereket.

Frissítés 11:30

Időközben törölték az este hatra meghirdetett demonstráció Facebook-eseményét. Mindenesetre megjelent egy második Facebook-esemény, amely már most várja az embereket a Kunigunda utcába.

Helyszíni tudósítónk szerint egyébként folyamatosan érkeznek oda az emberek.

Az ellenzék több képvsielője is – többek közt például Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Kunhalmi Ágnes – az MTVA székházában éjszakáztak azt követelve, hogy valamelyikük élő adásban beolvashassa a rabszolgatörvény, illetve a propaganda elleni 5 pontos petíciójukat.

Az éjszaka folyamán sikerült találniuk egy operatőrt, aki felvette, ahogy Hadházy felolvassa az 5 pontot, azt azonban nem árulták el a köztévé munkatársai, hogy mikor kerülhet adásba (vagy egyáltalán adásba kerül-e), illetve hogy ki az ügyeletes szerkesztő, így továbbra is csak a biztonsági őrökkel kommunikálhattak a képviselők.

A történet egyértelműen ma reggel érte el a mélypontját, amikor Hadházy Ákost és Szél Bernadettet szó szerint kidobták a székházból a fegyveres őrök, mondván, hogy olyan helyre akartak bemenni, ahová nem szabad nekik.


Hadházy Ákos már este kiírta Facebook oldalára, hogy az egyetlen lehetőség egy újabb tüntetés meghirdetése maradt, így meg is született a „Szabadítsuk fel a közmédiát, szüntessék meg az MTVA-t” nevet viselő, ma 18 órára meghirdetett esemény.

A ma reggeli képviselőkkel szembeni erőszakosság újabb aktualitást ad az esti tüntetésnek. A tegnap történtekről itt olvashatjátok vissza percről percre tudósításunkat.

Címlapkép: MTI/Mónus Márton