Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kirángatták Szél Bernadettet és Hadházyt az MTVA épületéből

Ez a cikk több mint 5 éves.

Hihetetlen képsorokat láthattunk az imént:

az egész éjszaka az MTVA székházában várakozó Szél Bernadettet és Hadházy Ákost ma reggel konkrétan kirángatták az épületből. Dulakodás közben ráadásul Hadházyt el is lökték.

Szél Bernadett videóján 38. perctől látható az incidens. Jól látszik, hogy Hadházy semmilyen erőszakos lépést nem tett, csak megpróbált bejutni a köztévé műsorába. A biztonsági őrök megpróbálták kidobni, de a földre ejtették. A biztonsági őrök Szél Bernadett független és Bana Tibor jobbikos képviselőt is meglökték.

A legdurvább jelenetek nem is az épületben, hanem az épület bejáratánál zajlották, a biztonságiak konkrétan úgy lökték fel Hadházyt, és úgy úgy bántak Szél Bernadettel, mintha két részeget dobnának ki a kocsmából, nem pedig két választott országgyűlési képviselőt egy közintézményből. Ez itt látszik:

Az ellenzéki képviselők azért várakoztak este tegnap óta, hogy beolvastassák petíciójukat élő adásban (erről tegnapi tudósításunkban írtunk). A 14 képviselők egész éjszaka Papp Dániel MTVA vezérigazgatóval szeretett volna tárgyalni, de ő nem állt szóba velük, helyette fegyveres őrök tették kezüket a képviselőkre. A bent maradó képviselők rendőrt is hívtak, de mindeddig nem érkeztek meg.

Ujhelyi István is készít élő felvételt:

Úgy tudjuk, Haadházy és Szél jól vannak.

Frissítés (8:35) – A rendőrség nincs a helyzet magaslatán

Hadházy Ákos Facebookon tett közzé egy bejegyzést, amelyben azt írja, a rendőrség fél órája azon tanakodik, felvegye a feljelentést hivatalos személy elleni erőszak miatt vagy sem.

Frissítés (8:40) – Szél Bernadett újabb felvételeket tett közzé a kidobásukról.

Frissítés (8:45) – Ma este újabb tüntetés lesz a közmédia Kundigunda utcai épületénél.

Az esemény Facebook-oldala itt érhető el.

Frissítés (8:50) – Az Index azt írja, Hadházy és Szél holmijai bent maradtak az épületben, de a biztonságiak sem őket, sem a rendőröket (!!!) nem engedik be.

Frissítés (9:25) – Az M1-en közben hosszú percek óta egy szombati olasz tüntetésről beszélnek, amely a menekültek védelmében állt ki.