Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Balesetveszélyes hidat festett le a miskolci Momentum, az önkormányzat le is cserélte azt az egyet (!)

Ez a cikk több mint 5 éves.

Még ősszel festették le a Momentum miskolci tagjai a Gyulai utcai gyalogos hidat, hogy ezzel felhívják a figyelmet a Szinva patakon átnyúlok hidak állapotának tarthatatlanságára. Most a város vezetése teljes egészében lecserélte a momentumosok által lefestett hidat, de csak azt az egyet.

Kovács József, a párt miskolci tagja és áprilisi országgyűlési képviselőjelöltje Facebook-oldalán hangsúlyozta:

„nem csak egy rossz állapotú gyalogoshíd tálalható a Szinván, mi indulunk is tovább a Tímármalom utcára festegetni, ha ez kell egy felújításhoz, szívesen áldozunk rá!”

A Mércéhez is elküldött fotók alapján jól látszik, valóban vannak még látszólag komoly szerkezeti problémákkal rendelkező gyalogos hidak.

(Fotó: Kovács József / Momentum)

Ellenzéki aktivisták és fideszes önkormányzati vezetők évek óta hasonló harcot folytatnak a leromló állapotban lévő közösségi infrastruktúrák kapcsán. Előbb Magyar Kétfarkú Kutyapárt tagjai figyelemfelhívó jelleggel megrongálódott járdákra kezdtek mozaikokat festeni, a kormánypárti vezetők pedig elkezdtek lecsapni ezekre a gerillaakciókra, ahelyett hogy kijavították volna a hibákat.

A járdafestés miatt a Kétfarkú kapott már 300 ezer forintos bírságot is, a párt „passzivistáinak” nyakába varrtak már szabálysértést is, mert buszmegállót építettek Felcsúton – a buszmegállót, amelyet aztán az önkormányzat el is bontott. Ugyancsak Felcsúton esett meg, hogy a kétfarkúak felszólítást kaptak, hogy állítsák vissza a kátyút, amelyet betömtek.

Ebbe a sorba illeszkedik a Momentum miskolci akciójának kormányzati fogadtatása is. Úgy látszik, a Fidesz alapelve a közösségi infrastruktúrákat illetően ez: a hibák kijavításának elmulasztása nem, ám a hibákra való rámutatás főbenjáró bűn.

Címlapkép: Kovács József / Momentum