Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hivatalosan is beállt az LMP Puzsér Róbert főpolgármester-jelöltsége mögé

Ez a cikk több mint 1 éves.

A Lehet Más a Politika kongresszusa ma 80%-os többséggel állt a mellé a javaslat mellé, hogy a budapesti főpolgármester-választáson a párt Puzsér Róbert független jelöltet és Sétáló Budapest-programját támogassa. Puzsér  október 11-én jelentette be indulását, egyetlen lényeges programponttal: a belváros Fővám tér és Jászai Mari tér, a budai vár és a Kiskörút határolta részen, és a 7. kerületi bulinegyedben betiltaná az autós közlekedést, ott sétáló övezetet alakítana ki.

Puzsér rövid, és a döntés előtt, annak kedvező kimenetele esetére készített reakcióvideóval válaszolt, amelyben újfent ismertette programja fő pontjait:

Puzsér közölte, amíg az LMP mellett a közös programalkotásba, együttműködésbe nem vonják be a Momentumot és a Jobbikot is, addig „a közös programalkotásra” koncentrálnak.

A polgármesterjelölt ugyanis mindenképpen szeretné, ha az általa „centrumpártoknak” nevezett három politikai erő, az LMP, a Jobbik és a Momentum Mozgalom végül közösen támogatnák, ekkor, mint mondta „szorosabb együttműködést” is el tudna képzelni.

A hagyományos baloldallal (MSZP, DK) Puzsér nem működne együtt, korábban azonban közölte, hogy elfogadna egy egyenlő esélyek mellett tartott előválasztási versenyt velük szemben, hogy eldöntsék, ki legyen az az egyetlen ellenzéki jelölt, aki Tarlós István fideszes főpolgármestert végül majd kihívja. Ebben az ügyben egyelőre nem történt előrelépés.

Az LMP Lehet Más a Jövő! nevű ifjúsági szervezetének elnöke Pitz Dániel már a szervezet október 23-án, a Corvinus Egyeteme előtt a magyar felsőoktatásért tartott tüntetésén elmondta, támogatják Puzsért és programját, a párt kongresszusa azonban formálisan csak most döntötte el a kérdést.