Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Megszűnik a Vasárnapi Hírek

Ez a cikk több mint 5 éves.

Puch László ma bejelentette hogy megszűnik a Vasárnapi Hírek – írja a hvg.hu.

„A Népszava hírközpontúságának és a Vasárnapi Hírek elemzőbb és szórakoztatóbb stílusának ötvözésével egy tartalmasabb szombati újsággal és hétközi kulturális melléklettel találkozik az olvasó”

– magyarázza Puch, a XXI. század Média Kft.-t tulajdonló Horizont Handels und Industrie AG, a lap kiadójának tulajdonosa a nehezen magyarázhatót.

A Vasárnapi Hírek hetilap címétől eltérően – a vasárnapi boltzár utóhatásaként – szombatonként jelenik meg, munkatársai egész eddig a Népszavától közvetlen függésben nem levő, önálló szerkesztőségként végezték munkájukat.

Puchék most bejelentett döntésével ismét egyel kevesebb kormányfüggetlen, kritikus szerkesztőség fog hazánkban működni,

a „költséghatékonyabb működés” jegyében pedig minden bizonnyal a szerkesztőség munkatársainak legalább részleges kirúgása várható.

Az ügy különösen izgalmas annak fényében, hogy a Magyar Szocialista Párt levitézlett pénztárosa még csak most adta át a legnagyobb elérésű vidéki nyomtatott lapot, a Szabad Földet Mészáros Lőrincnek,

aki azon nyomban be is adta azt a nagy közös fidesznyik médiatrösztbe, a minden kormánypárti médiát elnyelő Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványba

– amivel a magyar médiapiacon érezhető kormánypárti médiatúlsúly minden bizonnyal még erősebben fogja kifejteni hatását.

via hvg.hu