Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az MSZP ugyan mást állít, de Karácsony csak akkor indul Tarlós ellen, ha erről előválasztáson döntenek

Ez a cikk több mint 5 éves.

Karácsony Gergely indul a főpolgármesteri székért, a zuglói polgármester-jelöltséget (vagyis lényegében Karácsony jelenlegi posztját) pedig az MSZP-s Horváth Csabának ajánlják fel – nyilatkozta az MSZP budapesti elnöke, Molnár Zsolt az atv.hu-nak.

A lap információi szerint a jövő őszi, önkormányzati választás, illetve a főpolgármester-választás kapcsán „az MSZP–Párbeszéd belső fórumain is megerősítette Karácsony Gergely – azaz eldőlt -, hogy vállalja a megmérettetést és kész indulni jövőre az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztáson”, az ezzel kapcsolatos „előtárgyalásokon” pedig az is felvetődött, hogy amennyiben Karácsony lesz Tarlós kihívója az MSZP-P színeiben, akkor a főpolgármesteri székért szintén induló Horváthnak ajánlják fel a zuglói polgármester-jelöltséget.

Ám alig egy órával azután, hogy az ATV megszellőztette az információt, Karácsony Gergely saját Facebook-oldalán már reagált is rá:

„Sokszor elmondtam már, de úgy látszik még egyszer meg kell ismételnem. Mély meggyőződésem, hogy Tarlós István kihívóját a változást akaró budapestieknek kell kiválasztania, nem a pártoknak. Nem támogatok semmilyen politikai alkut a főpolgármester-jelöléssel kapcsolatban, csak és kizárólag azt tudom elképzelni, hogy erről egy előválasztás révén a budapestiek döntsenek. Ahogy azt már nagyon sokszor elmondtam, amennyiben egy korrekt, minden mérvadó szereplő által támogatott előválasztást sikerül megszervezni, azon valószínűleg elindulok. Minden más kacsa.”

Karácsony korábban is hangsúlyozta már, hogy csak az előválasztásban hisz, de nem zárkózott el attól, hogy ez esetben induljon Tarlós kihívójaként.

Az MSZP és a Párbeszéd két hete jelentette be, hogy az EP-választáson is közös listát állítanak, a bejelentés másnapján Szabó Tímea a Párbeszéd budapesti tisztújító taggyűlése után azt nyilatkozta, csak úgy tudja elképzelni a két párt közti szövetségi politikát, ha a 2019-es önkormányzati választáson Karácsony Gergely lesz a zuglói polgármesterjelölt, és ezt szövetségeseik helyi, regionális és országos szinten is támogatják. Erre válaszul Mesterházy Attila szállt bele páros lábbal Karácsonyba, pont az előválasztással érvelve (Mesterházy sosem volt az MSZP-P szövetség túl nagy barátja…). Ma pedig ez a kis pengeváltás folytatta a sort.

És hol van még a kampányidőszak?