Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Közös listát állít az MSZP és a Párbeszéd az Európai Parlamenti választáson

Ez a cikk több mint 5 éves.

Karácsony Gergely (a Párbeszéd társelnöke), Kunhalmi Ágnes (az MSZP választmányi elnöke) és Tóth Bertalan (az MSZP elnöke) tartott ma koradélután sajtótájékoztatót, Felkészülés az Európai Parlamenti választásra, szövetségi politika címmel.

Kunhalmi Ágnes kezdésként jelezte, hogy az MSZP kiáll az oktatás szabadsága mellett, kiemelve a CEU elleni kormányzati hadjáratot, illetve az oktatásban megjelenő egyenlőtlenségeket, amelyek ellen felemelik a hangjukat.

Kunhalmi azt is bejelentette, hogy november 9-től december elsejéig flashmobokat szerveznek országszerte, amelyhez várják a csatlakozókat.

A rokkantnyugdíjakkal kapcsolatban az MSZP egy kiáltványban kíván szót emelni – tette hozzá Kunhalmi, utalva ezzel arra is, hogy tegnap az alkotmánybíróság  kimondta: a kormány jogellenesen vette el a neki megítélt juttatásokat 2012-től számos rokkantnyugdíjastól.

Ezután Tóth Bertalan bejelentette, hogy az MSZP országos választmánya úgy döntött, hogy létrehozza az Európa-párti Erők Szövetségét.

Tóth Bertalan közölte: terveik szerint közös listát hoznak létre a Párbeszéddel, és várják mindazokat, akik hasonló értékek mentén kívánnak politizálni.

A szocialisták elnöke azt is elmondta, hogy nyitott szövetséget hoznak létre, és minden olyan pártot, civil szervezetet, szakszervezetet vagy közéleti szereplőt várnak a szövetségbe, akinek fontos Európa jövője.

Az MSZP elnöke bejelentette továbbá, hogy már megtalálták a szimbólumát is ennek az összefogásnak, méghozzá egy szívet, mert

„Európa szíve Magyarország.”

Íme a szövetség szimbóluma (Fotó: Mérce)

Tóth Bertalan után Karácsony Gergely is megerősítette, hogy üdvözli az Európa-párti Erők Szövetségét.

A párt társelnöke közölte: a Párbeszéd holnap tárgyal a közös listáról, Karácsony Gergely saját pártjában is érvelni fog a szövetség támogatása mellett.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a közös listán kik szerepelnek majd, Tóth Bertalan elmondása szerint első körben várják a támogatókat a szövetségbe, és várhatóan csak január végén döntenek a lista névsoráról.

Közvetítésünket az eseményről itt lehet megnézni: