Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Páros lábbal szállt bele Mesterházy Attila Karácsony Gergelybe

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az MSZP volt elnöke és a párt belső ellenzékének vezetője Facebook-oldalán kelt ki azután, hogy a 24.hu tudósítása szerint Szabó Tímea Karácsony zuglói indulásához kötötte a pártszövetség közös indulását az EP-választáson.

„Ez most ugye egy félreértés? Vagy FAKE NEWS?!
Tegnap Karácsony Gergely az Mszp választmányi ülésén, 48 órával ezelőtt, semmilyen feltételről nem beszélt! Sőt, „egyértelműnek”, „evidensnek”, „magától értetődőnek” nevezte a közös listát… (Megjegyzem én is így gondoltam.)
Ma pedig ultimátumot adtak nekünk… A zuglói polgármesteri székért cserébe van csak közös lista?!
Miért nem beszél Karácsony Gergely őszintén velünk? Lenéz minket?
Ő követeli leghangosabban az előválasztást Budapesten, KIVÉVE ha a SAJÁT polgármesteri székéről van szó, mert akkor azt neki, előre garantálnunk kell…
És ezt ráadásul utólag, a médián keresztül üzeni meg nekünk legfőbb szövetségesünk, a Párbeszéd? Egy párt, amelynek nélkülünk nem lenne frakciója, támogatottsága pedig elmarad a Kétfarkú Kutya Pártétól, a Momentumétól… A DK-ról nem is beszélve.
Ilyen „őszinte és erős” együttműködő partnerrel a hátunk mögött a Fidesz halálra van ítélve az uniós és az önkormányzati választásokon is, az tuti….💪👍
Éljen a párbeszéd, éljen a szövetség!🤯🤨”

Mesterházy Attila korábban sem volt a Párbeszéddel alkotott szövetség nagy barátja. Több forrásunk elmondása szerint is, amikor az MSZP Karácsonyt választotta tavasszal miniszterelnök-jelöltnek, a zuglói polgármester beszéde közben kiment a teremből.

A volt MSZP-s miniszterelnökjelölt tavasszal szenvedett vereséget a pártelnöki posztért vívott csatában Tóth Bertalannal szemben, és akkor a legtöbben a párton belül is azt valószínűsítették, hogy „Attila nem fog belenyugodni a vereségbe”.

 Címlapkép: Mesterházy Attila Facebook-oldala.