Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Botka kiállt Márki-Zay mellett, a Fidesz vádaskodik

Ez a cikk több mint 5 éves.

Mint arról a Mérce is beszámolt vasárnap, felháborodott bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, amelyben új önkormányzati választások kiírást javasolja fideszes riválisának, Lázár Jánosnak.

„Arra kérem a választókerület hűbérurát, hogy ne kínozza szegény ártatlan vásárhelyi gyerekeket még egy teljes évig: most azonnal álljunk meg és rendezzük a város sorsát”

– írta bejegyzésében a városvezető.

Márki-Zay szerint az elmúlt napok eseményei különösen felzaklatták a város lakóit és őt magát személyesen is, a helyi Fidesz ugyanis több gyerekprogram ellehetetlenítésével próbálja meg a polgármester ellen fordítani Hódmezővásárhely lakosságát.

Erre az üzenetre érkezett a Fidesz vásárhelyi szervezetének nem túl bőbeszédű közleménye, amelyben Márki-Zayt vádolják Hódmezővásárhely „csődbevitelével”.

„(…)Amennyiben Márki-Zay Péter végre belátja, hogy alkalmatlan a polgármesteri munkára, mondjon le, ne okozzon több kárt a Vásárhelyieknek!”

–írták közleményükben.

A támadás ellenére voltak, akik kiálltak a polgármester mellett, így Botka László szegedi polgármester, korábbi MSZP-s miniszterelnök-jelölt is, aki Facebook-on többek között azt írta:

„A Fidesznek semmi sem szent, ha a hatalom megszerzéséről van szó. Kész saját közösségére is rátámadni, hogy ellenfeleit tönkretegye. Ez történik Hódmezővásárhelyen és ez megy Szegeden is. Tisztességes emberek ellen támadnak, és ezzel veszélybe sodorják otthonunk jövőjét.”

A közelmúltban tovább éleződött a konfliktus a hódmezővásárhelyi Fidesz és Márki-Zay Péter között, előbbiek mindent megtesznek, hogy ellehetetlenítsék a polgármester munkáját, mégpedig a város működésének bénításával. Ezzel párhuzamosan a kormánypártok helyi szócsövei változatos vádakkal próbálják lejáratni a polgármestert. A „Lázármédia” hazugságai ellen Márki-Zay tüntetést is szervezett pár hete, amelyen helyi viszonylatban meglehetősen sokan, kb. ezren vettek részt.

Forrás: ATV; Facebook/Botka László
Kép: Facebook/Márki-Zay Péter