Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Márki-Zay Lázárnak: Legyen új választás most azonnal!

Ez a cikk több mint 5 éves.

Felháborodott bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, amelyben új önkormányzati választások kiírást javasolja fideszes riválisának, Lázár Jánosnak.

„Arra kérem a választókerület hűbérurát, hogy ne kínozza szegény ártatlan vásárhelyi gyerekeket még egy teljes évig: most azonnal álljunk meg és rendezzük a város sorsát” – írja a független városvezető.

Márki-Zay szerint az elmúlt napok eseményei különösen felzaklatták a város lakóit és őt magát személyesen is, a helyi Fidesz ugyanis több gyerekprogram ellehetetlenítésével próbálja meg a polgármester ellen fordítani Hódmezővásárhely lakosságát:

„- Lázár emberei „elfelejtették” megszervezni a minden évben szokásos aszfaltrajzversenyt a gyerekeknek, bennünket már csak az óvodások szülei értesítettek szomorkodva, csalódottan
– Lázár emberei lemondták a minden évben Mikuláskor megrendezett cirkuszt, az árra hivatkozva – miközben az ár tavaly is ennyi volt és a bevételek azt egyébként is fedezik. Nehogy legyen szórakozás a gyerekeknek!
– Lázár emberei a munkára jelentkező helyi vállalkozók ellenére úgy intézik a közbeszerzéseket, hogy azoknak nincs győztese és így nem készül el határidőre az iskolák szigetelése, felújítása.”

Emellett a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. – amelynek érvényes szerződése van a várossal, és éves támogatásait is megkapta az önkormányzattól – bejelentette, hogy a hónap végén lakatot tesz a város stadionjára és strandjára. A Lázárral szimpatizáló helyi sportszervezetek pedig tovább támadják Márki-Zayt a tőlük megvont TAO-pénzek miatt.

„A bukott miniszter és kastély-tulajdonos nagytőkés elérte célját: AMIKOR A VÁSÁRHELYI GYEREKEK MINDENNAPJAIT LEHETETLENÍTI EL, én is kezdem elveszíteni hitemet a békés, demokratikus változásban. Ő győzött, én ilyen aljassághoz nem asszisztálok” – írja a polgármester.

Elmondása szerint a stadion és a strand bezáratása már olyan szintű zsarolás, amely alkalmas lehet arra, hogy a hódmezővásárhelyieket „meggyőzze az ellenállás hiábavalóságáról”, és behódoltassa őket „a pártállam uralmának”.

A polgármester ezért négy javaslatot tesz Lázár Jánosnak:

  1. A vásárhelyi képviselő-testület oszlassa fel magát, és legyen új testületi és polgármester-választás.
  2. A kormány vállalja át Lázár János felelőtlen gazdálkodásának terheit, vagy legalább nyújtson Vásárhelynek reorganizációs hitelt.
  3. Lázár János kérje meg az általa felvirágoztatott helyi dohánykereskedő céget és másokat, hogy legyenek kedvesek TAO-támogatásaikat a helyi gyerekek sportolására fordítani.
  4. A helyi sportegyesületek mutassák be terveiket arról, hogyan fogják biztosítani a gyerekek sportolását. Ha ezzel a polgármesterhez fordulnak, minden támogatást meg fognak kapni.

Miközben Lázár János meggazdagodott, a város elszegényedett, véli Márki-Zay:

„Kastélyra, fácánvadászatokra, luxusszállodára, luxusautókra, aranyórára jut pénz – a GYEREKEK FOCIJÁRA NEM?”

A polgármester az is bejelentette, hogy jövő héten tiltakozó nagygyűlést szervez a stadion elé, és fogadóórákat is a sportoló gyerekek szüleinek.

A közelmúltban tovább éleződött a konfliktus a hódmezővásárhelyi Fidesz és Márki-Zay Péter között, előbbiek mindent megtesznek, hogy ellehetetlenítsék a polgármester munkáját, mégpedig a város működésének bénításával. Ezzel párhuzamosan a kormánypártok helyi szócsövei változatos vádakkal próbálják lejáratni a polgármestert. A „Lázármédia” hazugságai ellen Márki-Zay tüntetést is szervezett pár hete, amelyen helyi viszonylatban meglehetősen sokan, kb. ezren vettek részt.

(Fotó: Mérce)