Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Márki-Zay tüntetést szervez az őt lejáratni próbáló „Lázármédia” ellen

Ez a cikk több mint 5 éves.

Márki-Zay Péter tüntetést szervez hétfő estére a hódemzővásárhelyi Kossuth térre „Kiállás a pártállam áldozataiért” címmel. A térről a „Lázármédia” helyi kirendeltségeihez vonulnak majd a tüntetők. „Tiltakozás a korrupció ellen, a demokráciáért, az egyenlő bánásmódért, valamint a sajtószabadságért.” – olvasható a Facebook-esemény leírásában.

A polgármester pedig at írja Facebook-oldalán a tüntetéssel kapcsolatban, hogy

 „Erőszakmentes kiállás ez mindazok mellett, akiket azért hurcol meg a hatalom, mert elkötelezettek a korrupció és a megfélemlítés ellen. (…) Ne tűrjük tovább Lázár János és a helyi fideszes sajtó hazugságait!”


Nem csoda, hogy betelt a pohár Márki-Zaynál, miután a Lázár Jánoshoz köthető promenad.hu többször is megpróbálta lejáratni.

Például a Márki-Zay által szervezett augusztus 20-ai cigányság integrációjáról szóló politikai pódiumbeszélgetést a helyi Fidesz azzal kommentálta, hogy

„Rendhagyó módon az esti programok részeként színpadra lép a pártpolitika, a kormányellenes szólamokat pedig olyan „színvonalas” fellépőktől hallhatjuk, mint a fekete öves hazudozó, Hadházy Ákos, vagy Róna Péter.”

De a „Lázármédia” még tovább ment: a promenad.hu újságírója levelet írt a vásárhelyi Szent István napi programsorozaton fellépő művészeknek, melyben az olvasók kíváncsiságára hivatkozva többek közt az alábbi kérdéseket tette fel nekik:

  • „Miért tarják fontosnak, hogy egy pártpolitikai és kormányellenes műsor részeként lépjenek fel?”
  • „Mi a véleményük a kormány, illetve a kormánypártok munkájáról?  Amennyiben nem szimpatizálnak vele, miért és miben elégedetlenek azzal?”
  • „Nem tartanak attól, hogy azok a rajongóik, akik esetleg a kormánypártokkal, vagy más pártokkal szimpatizálnak csalódottak lesznek?”

Néhány napja a fent említett portál Vásárhelyi Fidesz: Márki-Zay cigányútra ment címmel jelentette meg az augusztus 20-ai lejáratás folytatását, melyben gyakorlatilag azt róják fel a polgármesternek, hogy nem rasszista.

„Augusztus 20-án méltó ünnep megszervezése helyett fontosabb volt neki a magyarországi romák integrációjáról szóló beszélgetést rendezni. Valódi városfejlesztés helyett pedig a legfontosabb városvezetői törekvése, hogy cigány családokat költöztessen a megüresedő belvárosi ingatlanokba.”

– olvasható a közleményben. Márki-Zay Péter és Mátray Attila, a  Cigány Nemzetiségi Önkormányzat helyi elnöke ezt követően közös sajtótájékoztatót is tartott, melyen rasszista uszítással vádolták a Fideszt. A polgármester elmondta, szerinte a roma integráció segítése keresztényi kötelesség, amit a Fidesz folyamatosan elárul.

Érdemes továbbá megemlíteni, hogy nemrég  a délmagyar.hu „Márki-Zay Péter megbántotta a véradókat: a donorok szerint 200 ezer forint 184 ember megvendégelésére nem luxus” címmel közölt cikket, melyben a lap azt kifogásolta, hogy Hódmezővásárhely polgármestere állítólag sokallta a sokszoros vérdonorok 2010 óta minden évben megrendezett ünnepségének költségeit – ezzel ellentétben a polgármester épp azt állította, hogy az ünnepség alacsony költségvetéssel zajlott.

Ha pedig nem a „Lázármédia”, akkor a helyi Fidesz (nyilván Lázártól nem függetlenül) próbálja kitartóan lejáratni a polgármestert. Tegnap például egy 20 pontos közleményt írtak személyéről, melyben szerepel például, hogy „Márki-Zay Péter bevándorláspárti politikus, támogatja a migrációt.” és hogy „Márki-Zay Péter támogatja, hogy az Európai Parlament megbüntesse Magyarországot, amiért a magyarok megvédték a hazájukat és Európát a bevándorlóktól.” vagy az, hogy „Márki-Zay Péter támogatja a cigányokat, ezért az üres önkormányzati lakásokat átadja nekik.”

A teljes lista:

(Címlapkép: Mérce)

Címlapkép: Mérce